34 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25615 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

For at skrive kommentar skal du oprette dig som Aktiv Bruger på Lystfisker Forum.

Du kan tilmelde dig HER

- Kystflue
  Læst 1123 gange.
Go Fishing med KYSTFLUE 
Indsendt Lørdag d. 12 maj 2007 - af  Per Jacomo
Go Fishing – som vi også kender udi grejbutikken ”Go Fishing” med primær adresse i Odense – har udgivet en ny 68 siders bog (hæfte om man vil) omkring kystfiskeriets mysterier. Som det udtrykkes på forsiden af bogen: ”68 sider med det du behøver at vide, for at få succes på kysten!”. Det i sig selv er jo en interessant indgangsvinkel til det, at fiske med flue derude ved kysterne.

Min oplevelse
omkring netop denne bog følger nedenfor i en tid, hvor fluefiskeriet ved kysten også har fået ”sidehobbies” ala fluebinding og dertil i øvrigt tillige DM i fluekast m.v. At fluefiskeriet ved kysten alt andet lige betyder fluekast og en kystflue forenden af forfanget - tja’ det siger jo sig selv.

Forord
Bogens forside sætter læseren – læs: jeg/andre – i sadlen, idet der signaleres, at nu skal der fortælles det du behøver at vide, for at få succes på kysten, om end den ikke signalerer ”alt”, hvilket måske er bevidst eller?

Anyway så er der forord i bogen på side 5, som indleder med, citat:

”Hos Go-Fishing” er vi kyst-flueeksperter. Vi dyrker alle mange forskellige former for fiskeri, men kystfluefiskeriet – det er ”rugbrødet”. Grundstammen, som ingen af os ville bytte for noget som helst”, citat slut. Allerede hér er der skabt forventninger og når forordets mand, så samtidigt hedder Claus Eriksen og tillige krydret sin indledning med, citat: ”Vi lever af din succes som kystfluefisker, og vil gøre alt for at formidle vores viden videre til dig”, citat slut …… ja, så er der lagt op til, at få de 68 sider læst i en fart.

Fra ”Havørredskolen #1, Inderfjorden” til ”Eriksens flueboks” .
dækker over 16 overordnede kapitler, hvor der kommes godt rundt om dels fiskevandene samt årstiderne, dels giftige kystfluetricks og noget så praktisk, som ”Vis os din kystfluevest”.

Sidstnævnte er en kær hjælpeguide omkring kystfluevesten – det kunne også være din vadejakke (ro på) – og alt det du bør/skal have med derude ved kysten. Claus Eriksen som har taget hånd om dette delkapitel fortæller blandt andet noget om ”den tredje flueboks, fluetørreren, linefedt, forfang og ”alt det andet”.

Kapitlet ”Havne-Havørreder”
minder mig om en kær gammel fiskekollega, som altid skulle pusle rundt ved diverse havne, da han var helt klar på – også i det svenske i øvrigt – at havørreder trivedes en masse derinde ved bolværket og hvorfor ikke? Vi ved vel egentligt godt, at der lunter fødeemner rundt derinde i havnen og hvis ikke så spørg de garvede ovre i Århus Havn, som er gode til at ”tæske” havørred op, om end det oftest sker på agn, som ikke just er kystfluer. Læs kapitlet og lad dig inspirere og tænk i, at familien måske kunne være med på turen eller?

Erfaringer danner skole/viden
i de mange kapitler ligesom du og jeg er heldig udi, at der som tidligere angivet tænkes i kystfluefiskeriet ”året rundt”. At vi tillige bliver guidet ud til fjorden og til kysten og eksperterne er ”med os” gør vel ikke noget.

Eksperterne er mange i denne bog, men lad os da blot ”få navnene på bordet”:

Claus Eriksen, ”The fyggi man”- utrættelig derude ved kysten

Erik Kyrping, firmaets ubestridt bedste fluekaster

Jens Staal, inkarneret tørflue- og nymfefisker

Robin Birch, kajakfisker, ”Havets killer”

Joe Christensen, opsparer fisketimer med blomster til konen

Peter Krüger, manden fra det jyske

og du får i denne bog med deres forskelligartede viden in mente krydret netop deres valg af favouritstang på kysten, waders, bedste kystfluetricks og dertil, hvad der er netop deres ”top 3-5 kystfluer i flueæsken.”

Jo, det sætter det hele fint i vej og at vi så kan nikke genkendende til stænger, som vi alle kender og fluer såsom Fyggi, Polar Magnus, Flash 9, Kobberbassen, Cigaren, Honey Shrimp, Sandhesten m.fl. gør vel ingen ting. Tværtimod bekræfter det måske dig i dit fluevalg, herunder inspireres der til ”hvilken flue og hvornår”?

Brian Kjær
er i øvrigt også med og naturligt giver Brian inputs omkring ”Jagten på de mulige multer”. Læs & lær selv. Sæsonen er snart i vej!

En bog på få sider
men med masser af lærerigt læsestof, hvor du dog ikke skal forvente at lære at kaste med fluestang, lære at binde fluer, men du får så meget andet. Dog skal jeg indskyde, at du får mønstret til den klassiske Polar Magnus, ligesom bogen slutter af med ”Et smugkig i Eriksens flueboks”. Jo, der er godt stof at hente i den ny bog om kystfluefiskeriet. Et rigtigt godt supplement til dine øvrige kystfluebøger og din egen paratviden.

Kan du samtidigt se gennem fingrene med lidt annoncering med diverse godt grej – kroge, waders o.s.v. – så er du godt på vej til, at få noget rigtigt godt på din boghylde og samtidigt som nævnt lærerigt stof. I øvrigt skal jeg lige in the end huske dig på, at der også følger masser af dejlige billeder med fra derude ved vandet, billeder af den ”rigtige” flue og meget andet godt af visuel karakter.

På en skala fra 1-6 kystfluer agter jeg at tage de 5 i ed.

Købes hos
Denne bog købes – og hvorfor ikke før din nabo - meget naturligt hos Go-Fishing, hvor du også kan hente den ad denne vej:

http://shop.go-fishing.dk/

http://shop.go-fishing.dk/product.asp?product=1631&sub=0&page=1

Pris
Jamen hér er vi jo ude i noget, som selv junior kan dreje ud af ugelommepengene, nemlig den overkommelige pris på danske kroner 50,-

Flere detaljer i relation til bogen/hæftet:
• 1. udgave, 1. oplag 2007
• 68 sider, paperback
• Udgivet af se linket HER
• Redaktion: Claus Eriksen & Thomas Søbirk
• ISBN: intet i denne omgang

Køb blot bogen
og lad dig i øvrigt inspirere uanset om du er ny udi kystfluefiskeriet, øvet, rutineret eller en gnaven ”jeg ved alt kystfluefisker”. Alle vil kunne hente gode tips og tricks ud af denne bog.

Per Jacomo, Himmelev, tight lines & loops, maj 2007

NB: betragt iøvrigt generelt hæftet som inspiration til netop DIT kystfluefiskeri/behov.



Klik på billedet, for større udgave.

Læs mere >> 

Vurdering (1-6 fisk):      

<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

RE: Go Fishing med KYSTFLUEaf: Bo Svarre
RE: Go Fishing med KYSTFLUEaf: Per Jacomo
Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard