57 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Fiskehistorier
  Læst 2462 gange.
Villiam, Line og kugler i Sudermosen 
Indsendt Mandag d. 10 december 2007 - af  Per Jacomo
Michael Jensen følger op på den herlige historie ”Villiam, Guldfisken og Freddy Flodslam” og det gjorde det nemt og inspirerende, at give mig i kast på ny med de kendte figurer i denne nye bog fra Michaels hånd.

Vil dog hurtigt indskyde, at min anmeldelse på ny bør kunne få dig til at læse denne nye bog, uanset ung, erfaren, moden, lidt ældre, mand eller kvinde, dreng eller pige. Læs den for dig selv eller endnu bedre, læs den op for dine børn eller børnebørn og minder vil dukke frem på bedste vis og give inspiration til, at leve livet på en inspirerende måde hér og nu samt i fremtiden. Læn dig tilbage – hér er min anmeldelse.

Min oplevelse
omkring netop denne bog og ”Hvad er så denne bog for en fisk” tager udgangspunkt i, at jeg dels ”kender” Villiam, Guldfisken og Freddy Flodslam fra 1. bogen, dels har læst den i en rå og blæsende tid, hvor mørke og julens varme har gået hånd i hånd herhjemme i Himmelev.

Michael får hurtigt sat scenen og snart dribler man af sted igennem de 16 kapitler bogen rummer.

Villiam og Freddy er i spil igen, ligesom decemberhyggen får Ris a la Mande’en på bordet hjemme hos Villiam, herunder den i bogen ofte omtalte varme kaffe. Det er dansk, det er juletid og bogen varmer med sin lette puls om hjertet.

I bogens indledning – som opløb til et noget senere spændingsmættet fokus – er det den ”store gavepakke”, der fylder godt hos Villiam og oprigtigt tærer på hans tålmodighed. Han får den dog til sidst efter utålmodig og megen traven om juletræet og det er ..... en kano givet af hans herlige ven, Freddy. En kano lavet i træ – homemade – og så i farven blå. En herlig drengedrøm indfries.

Nå, men jule ”går over”, vinteren glider væk og så er det april og tid til, at kanoen kommer i spil og historien for alvor kommer i vej. Villiam får genset guldfisken Sing Ho ved Villiams første kanoakt og i øvrigt får selv samme Villiam at sande, at balance og ”gode arme” er et must, når der skal kanoes.

Kanoen og sliddet med pagajen får senere sin egen historie, når Sudermosen dukker op og Tosse Tom bliver beskudt. Jo, Villiam kommer til at opleve og opleve hele bogen igennem og vi andre – ja, vi lever med!

Kapitel efter kapitel læses faktisk hurtigt – herunder let forståeligt – ligesom bogens ”indre glød” tænder læseren selv i en kold, kold tid.

At læse om Line kaster en selv udi barndomsforelskelsens spæde øvelser, hvorfor ”man” da godt forstår, at Villiam ser noget ganske særligt i denne pige fra klassen :-)

Ved Sudermosen opleves der plasken, mystiske lyde og bogen forfører læseren m.h.t. det at sanse, at opleve, observere og blive luret ind i refleksion over det som nu engang sker. Kaffen er altid klar og som oftest .... varm, ligesom smilet, grinet og krammen viser sin værdi i bogen. Det at give, det at tage og det at leve vælter frem.

I bogen kommer du endnu tættere på Villiams mor Irma, ligesom Line vokser og vokser udi bogens oplevelser, hvor Line og fugle – samt isfuglen – har et særligt budskab at fortælle.

Jo mere jeg fanges af bogen under vejs, jo mere ser og oplever jeg mellem linierne, ligesom jeg – jeg er fluefisker om en hals – smiler og glædes, når jeg læser linierne:

”Et flåd er smukt, når det flyder på vandet – men endnu smukkere, når det forsvinder”, citat slut. Så sandt, så sandt :-)

Jo, måske flåddet skulle i brug og om ikke andet for at få gedde og hornfisken i tale.

Nå, men hvad end historien nu spiller sig over banen omkring skatten – hvilken skat? – et mord?, samlinger af?, henrivende Line, Irmas kringler, gedder, Onkel Tom, varm kaffe og ”noget i luften” samt hvad med saftevand, så kan du kun betages af historiens mangfoldige billedsprog. Scenen sættes og du og jeg kigger med

Og hvordan forsiden af bogens elementer m.h.t. en riffel, en mose, en dreng i en kano og det skumle mosekonebryg, så spiller ind, ja ..... det vil jeg så ikke afsløre.

Refleksion .
trives også i denne bog og efter at have gennemtænkt de 152 sider et par gange, så vil det at omtale mere – åbne op for de mange godter – være uretfærdigt overfor forfatteren og ikke mindst dig kære læser af denne anmeldelse.

Du må selv læse bogen og dermed selv fange dine billeder mens du side efter side bliver mere bekendt med ”Villiam, Line og kugler i Sudermosen” og de mange figurer og roller, som udspilles, som eksisterer, som lever. Du vil opleve hygge, uhygge og sjæl og krop på engang.

Kort og godt hyg dig med den lune bog og hvorfor så i øvrigt ikke glæde andre med bogen f.eks. i form af en julegave eller giv den i mandelgave.

Spænding, glimt i øjet og julehygge på en gang med en bog, som kan læses i dag, i morgen og som kan få os alle til at tænke flot over livets store som små glæder. Glæder ude i naturen og sammen med familie og venner.

Mens aftenens mørke tager til, tager til, mindes jeg ”min egen” Freddy – på den fede måde :-) - i form af morfar Malle, som desværre ikke er mere. Men minderne har vi jo lov at ha’.

Bogen er slut, men dens billeder og refleksion lever flot videre. Lad os leve livet, hele livet og husk at lev nu!

En bog igen af
Michael Jensen som fanger læseren og dennes eventuelle tilhørere - højtlæsning ved sengelampen er kult! – hvor du stille og roligt bliver gearet op til en spændende afslutning.

I øvrigt skal du huske på, at det ikke er en fiskebog på den vanlige måde, hvor du f.eks. oplever tips og tricks udi lystfiskeriets kunst, men men du vil se og opleve, hvordan det er derude ved floden og mosen, hvis du er opmærksom næste gang du drager af sted. Det handler om oplevelser!

Ovenstående kommentarer burde tale for sig selv, men lad mig dog for god ordens skyld følge op med en bedømmelse i form af 5 velfortjente fisk.

Købes hos
Denne bog kan du bestille via din lokale boghandler, men du kan også slet og ret bestille den via Michaels egen hjemmeside, nemlig:

se linket HER

Pris
Jamen den er jo overkommelig for enhver pengepung – også i denne juletid - al den stund, at regningen lyder på – som første bog omkring Villiam og co. - danske kroner 149,-. Vi kan således alle være med, hvad enten bogen er til os selv eller en gave.

Flere detaljer i relation til bogens udgivelse er:
• 1. udgave, 1. oplag 2007
• 152 sider, paperback
• Udgivet af se linket HER
• Tryk: Novagraf A/S
• ISBN: 87-92036-01-5

Køb bogen før din nabo eller ønsk den som en af årets varme julegavehit
og mens du venter så kan du jo også kigge på anmeldelsen af Michaels første bog omkring Villiam

se linket HER

ligesom du kan titte på

se linket HER

hvor du vil se, at Michael Jensen så sandeligt har lavet mange andre bøger udi og omkring vores hobby no. I, nemlig lystfiskeriet.

Lad det være ordene inden du herfra ønskes en rigtig glædelig jul og et fiskebringende godt
nytår 2008.

Vi ses derude ved mosen, ved floden ...... vi ses!

Per Jacomo – Himmelev, 8. december 2006




Klik på billedet, for større udgave.

Læs mere >> 

Vurdering (1-6 fisk):      

<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard