40 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25618 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Fiskehistorier
  Læst 2476 gange.
VILLIAM, GULDFISKEN og FREDDY FLODSLAM 
Indsendt Søndag d. 3 december 2006 - af  Per Jacomo
Villiam, guldfisken og Freddy Flodslam

Michael Jensen – som vi også kender som forfatter til blandt andet bøger som ”Fluefiskeri” og den nytænkende ”Fluefiskerens nye udfordringer” – er hér i den herlige juletid på banen med en rigtig lystfiskerhistorie. En lystfiskerhistorie som i øvrigt er skrevet med indlevelse samt med sjælen for øje, en hyldest til naturen og humoren. En bog for sønnen, faderen og den ældre generation …. og i øvrigt tillige for begge køn !

Min oplevelse
omkring netop denne bog følger nedenfor i en tid, hvor eventyr og traditioner for alvor er i højsædet. I øvrigt tillige i en tid, hvor det at læse en god bog mens det rusker og er mørkt udenfor er herlig tidsfordriv.

Forord
Bogens forord sætter læseren – læs: jeg – i sadlen, idet der signaleres, at nu skal der fortælles lystfiskerhistorie, hvor det yderligere bekræftes ved, at der skal tænkes i ”hvorfor man skal fiske og færdes i naturen?”. Dernæst ønsker forfatteren at lokke børn, unge og gamle ud i naturen og når det så krydres med ord såsom mirakler og eventyr . . . . så bliver 143 sider hurtigt ”slugt”.

Held i uheld .
er det indledende kapitel, hvor bogens hovedaktører Villiam, guldfisken og Freddy Flodslam hurtigt meldes på banen. Flodslam med sit farverige ordvalg (læs: banden, svovlen o.s.v.) bliver den store redningsmand, da knægten Villiam – i øvrigt kun 12 år - måske er tæt på druknedøden i den danske flod (læs: å).

Igennem denne seance udspilles et endog meget spændende venskab derude ved vandet, men ikke mere om den del af bogen – det skal læses og føles og især føles eksempelvis som nu, en mørk decemberaften.

I den selv samme indledning og som en tråd igennem bogen, findes hurtigt varme og sjæl og en god portion dansk humor. Scenen er sat og bogens forside med den voksne og drengen derude i mørket siddende ved bålet før tusmørket falder på, signalerer at vi har valgt en rigtig livsbekræftigende hobby.

Lystfiskeriet er kommet ….. for at blive.

Mistanker, elefantnosser, aborrer, ABU Ambassadeur 5000, duften af kaffe – stegt bacon og spejlæg, solen på vej op, karper & munke, monsteret i Klostersøen, flammer, kagemand og mange flere ord dækkende over endnu mere
præger bogens sider, hvor iagttagelser omkring små som store ting er i højsædet, når Michael fortæller den gode historie kapitel efter kapitel ….., i øvrigt i alt 12 styks.

I den gode historie bidrager bogens hovedpersoner Villiam og Freddy også med deres forskellige oplevelser af naturen, herunder hvordan den kan iagttages samt bruges på klog vis.

At den voksne opfatter lyn og torden samt mørket på anden vis end barnet er velkendt, men hér krydres dette med flere endog meget fine passager fra Freddy’s side, der i ”billedsprog” gør naturens luner omkring os til noget ganske særligt og nærmest eventyrligt.

At Freddy så samtidigt kan sætte ord og navne på de mange planter og dyr, som man møder i historien samt se fordele ved ”slam” – læs bogen så forstår du bedre – gør ikke historien og iagttagelserne derude ved vandene mindre fornøjelige.

Imellem linierne spores ofte nutidens bekymringer og samtidigt tryghed og venskab, når det er bedst mellem voksen og barn. Det ene kapitel tager det andet omkring det at være ved åen, ved floden, ved søen, i naturen, ude i mørket, derude hvor biler ikke lige kigger forbi. Jo, der er masser af hente, når vi drager væk fra stationer og ikke mindst parkeringspladserne for de 4-hjulede.

Refleksioner, tanker der flyver
Kort og godt kunne min melding omkring denne bog være: ”en rigtig god samt endog varm bog, hvor der er masser af glimt i øjet”. Indrømmet – og i øvrigt som far til blandt andet en 7-årig dreng – finder jeg, at der er lidt for meget banden og urent sprog – også selv om jeg er voksen - som også forfatteren rent faktisk beskriver på som mellem linierne. At jeg alligevel godt kunne finde på, at læse bogen igen overfor min søn er en anden sag, men i første omgang stod julen for døren, herunder julekalendre, Pyrus og meget mere. Derfor var bogen forbeholdt mig i en rolle af voksen, barnlig sjæl og lystfisker og naturelsker af guds nåde.

Ovenstående ændrer ikke ved, at bogen i en eller anden grad betager læseren eller ”fanger ham/hende” i nu’et og for mit eget vedkommende får minder fra barndomstiden i spil.

Kom til at tænke på min første fiskestang fra min fars bedste ven (7 fods massiv glasfiberstage, modtaget omkring 7-årsalderen og jeg har den endnu) og de mange fisketure i Bjørnsholm å i Himmerland.

Fisketure – oftest i påske- og sommer- samt efterårsferier, der foregik med hullet 25-øre (eller var det mon 2-ører?) som lod (synk) og en krog med regnorm, som våben og agn til åens mindre bækørred samt til tider regnbuer. I øvrigt – og ikke uvæsentligt – i en meget anderledes natur end den stenbro, som jeg på bedste vis opvoksede på og i på Østerbro i København (på trods af Fælledparken og Øresund).

Disse refleksioner og kiggen tilbage i tiden gør bogens virke endnu stærkere end jeg først antog i bogens indledning. Det giver også idéer til, hvordan vi som voksne ka’ bidrage til et rigere liv for vores børn – og os selv i samme åndedrag - end blot at ”hænge” computer, mobilos, TV m.v. på dem i en electronic world.

Det bringer for alvor – og med hjertevarme - tanker om far og søn og/eller datter ude i naturen ved lejrbålet i spil, ligesom alle de ”kloge” tanker og ord omkring ”at fiske med flue er livet” sættes i relief. Tænk jer bare …. der er jo stadigt noget, som hedder en prop og en krog med orm ! - herligt, herligt!

Isfugl, brasen, rødel, guldfisk, regnorm, brasen, kaffekop, guldsmed, myggelarver, kunstagn, gedder, lyn, Kelly Kettle, flammer, flagermus, kakao og dertil en masse omkring venskab krydret med naturen – inklusive dennes farer og mørke - lurende på som mellem linierne gør bogen endog meget levende og jeg gentager gerne, varm!

Du vil med bogen i hånden få skabt billeder, som om du faktisk var med i historien i selv samme stund, som du læser linierne ……

Måske handler det hele om ”at leve livet hele livet – hér og nu” samt ikke mindst at turde gøre det på blandt andet børnenes præmisser i en natur, som vi – på trods - stadigt har. At vi så kan dyrke den fælles hobby udi lystfiskeriet på samme tid, bekræftes kun på bedste vis i denne bog.

En bog af
Michael Jensen som fanger læseren og dennes eventuelle tilhørere – i en bog som vil virke god og stærk som oplæsning/godnathistorie - gør ikke verden dårligere og derfor er de 5 fisk på sin plads.

Købes hos
Denne bog kan udelukkende købes som "websalg", hvilket kan ske via

se linket HER/

Pris
Jamen den er jo overkommelig for enhver pengepung – også i denne juletid - al den stund, at regningen lyder på danske kroner 149,- .

Flere detaljer i relation til bogens udgivelse er:
• 1. udgave, 1. oplag 2006
• 144 sider, paperback
• Udgivet af Michael Jensens.dk
• ISBN: 87-92036-00-7

Køb blot bogen eller ønsk den som en af årets varme julegaver
og lad dig i øvrigt inspirere videre omkring Michaels bedrifter udi forfatterens og ikke mindst lystfiskerens kunst og rolle:

se linket HER

og kig tillige på

se linket HER

Med bogen ”Villiam, guldfisken og Freddy Flodslam” ved min side hér på fiskekontoret denne december-mørke aften, ønskes I alle en glædelig jul og et lykkebringende samt fiskerigt godt nytår 2007.

Per Jacomo – Himmelev, 3. december 2006




Klik på billedet, for større udgave.

Læs mere >> 

Vurdering (1-6 fisk):      

<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard