54 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25604 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Bamsebo Camping donerer 10.000 kroner til laks i Gudenåen. 
Mandag d. 28 september 2009 - af  Steffen Toft Jensen  Læst 1320 gange.
Ejerne af Bamsebo Camping, Iben og Steen Pedersen, har valgt at forære et støttebeløb på 10.000,- kroner til lakseudsætningerne i Gudenåen.
En god del af Campingpladsens faste gæster er sportsfiskere, så sportsfiskeriet i Gudenåen udgør et vigtigt aktiv for driften af Bamsebo Camping. Iben og Steen modtog i lørdags et støttebevis til at hænge op i forretningen.

En taknemmelig og næsten rørt formand for Bjerringbro og Omegns Sportsfiskerforening udtaler:
Det er fantastisk dejligt at se støttebidrag, til lakseudsætningerne i Gudenåen, fra de erhvervsdrivende omkring Gudenåen. Nu begynder det lokale erhvervsliv at vise, at det også bemærker og anerkender, at laksefiskeriet i Gudenåen har en betydelig effekt på omsætningen.
Hver sportsfisker i Danmark bruger i gennemsnit 5.600,- kroner årligt på deres hobby. Dertil kommer et betydeligt indirekte beløb, i forbindelse med fisketurene, som giver lokal omsætning i tankstationer, bagerforretninger, kiosker, købmænd, restauranter og selvfølgeligt på campingpladser, feriehuse, vandrehjem, hoteller, færger m.m.
Med godt 2.000 sportsfiskere, her i Gudenådalen, er det brændende vigtigt, at en stor del af disse mange millioner kroner omsættes lokalt, og ikke kun i Vestjylland, hvor laksefiskeriet hurtigt er blevet en stor succeshistorie. Dertil kommer lystfiskerturismen. Den må heller ikke undervurderes, for den ligger typisk udenfor den almindelige turisthøjsæson, hvor der er masser af ledig kapacitet og turistsæsonen dermed forlænges for erhvervet.
Denne slags private donationer, fra fx. Bamsebo Camping og Grejbiksen ved Århus, bekræfter os i en begyndende forståelse af vigtigheden ved et attraktivt sportsfiskeri i Gudenåen.

Personligt har sportsfiskerformanden selv doneret 1.000,- kroner, men den store sponsor bag laks i Gudenåen, har igennem næsten 20 år været Randers Kommune, som samlet har investeret et to-cifret millionbeløb på lakseeventyret.
Nu er der udsigt til, at Favrskov Kommune også vil støtte borgernes mulighed for spændende rekreative fiskeoplevelser ved Gudenåen.
Lakseudsætningerne består af ungfisk på 18-25 cm. som opdrættes hos Danmarks Center for Vildlaks i Randers. Disse laksesmolt er afkom af vildlaks fra hhv. Gudenåen og den oprindelige danske laksstamme fra Vestjylland. De sættes ud i Gudenåen og svømmer derefter straks til opvækstområderne i det nordlige Atlanterhav. Efter 2-4 år vender de tilbage til Gudenåen for at gyde.

De store sportsfiskerforeninger langs Gudenåen, i Langå og Bjerringbro, har gennem en årrække støttet lakseudsætningerne i Gudenåen med 100.000,- kroner årligt.
Foreningernes generalforsamlinger vedtog senest, at hæve dette støttebeløb, med et obligatorisk bidrag pr. medlem, som indsamles gennem kontingentet.
Initiativrige medlemmer har startet en hjemmeside se linket HER til at opsamle privatpersoners og virksomheders frivillige støttebidrag.
Lodsejerne bag Bjerringbro Sportsfiskerforeningen har samtidigt frivilligt afsat 25.000,- kroner til lakseudsætningerne, fra puljen med foreningens betaling for fiskeretten.

Alle disse støttebeløb er på nuværende tidspunkt nødvendige for at fastholde et attraktivt laksefiskeri i Gudenåen.
Straks der etableres en tilfredsstillende fiskepassage ved Tange sø, frigøres der store ressourcer fra Fisketegnsmidlerne, til etablering af en naturlig selvreproducerende laksebestand i hele Gudenåen. Med tiden bliver der så ikke længere nødvendigt med lakseudsætninger i Gudenåen.


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard