50 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

10 kgs laks ved Gudenåkonkurrencen 2009 
Mandag d. 21 september 2009 - af  Steffen Toft Jensen  Læst 2319 gange.
I det skønneste sensommervejr afviklede Gudenåens Ørredfond for 39. gang den årligt og traditionsrige Gudenåkonkurrence.
Sportsfiskerforeningerne bag Gudenåens Ørredfond stillede gratis deres fiskevand til rådighed for arrangementet. Det betød, at der kunne fiskes i Gudenåen, fra Bjerringbro til Randers, samt i Lilleåen fra Hadsten til Langå. Det benyttede 315 sportsfiskere sig af.

Konkurrencen begyndte fredag d. 18/9 kl. 16.00 og da stod der allerede mange lokale sportsfiskere, samt danske og udenlandske sportsfiskerturister, klar ved Gudenåen. September er højsæson for lakse- og havørredfiskeri i Gudenåen, så i løbet af fredag eftermiddag og aften blev der indvejet mange fine laksefisk på Langå Stadion, der var konkurrencens samlingssted. Efter blot få minutters fiskeri lykkedes det Preben Søby, at fange den største laks der nogensinde er kommet på land under en Gudenåkonkurrence. Laksen vejede 10,08 kg. og var 104 cm lang. Den blev fanget på Bjerringbro og Omegn Sportsfiskerforenings zone 5 ved Bamsebo Camping.

Igennem konkurrencens 24 timers forløb blev der indvejet 17 laks, 18 havørreder, 14 gedder og ialt 12 juniorfangster.
Under arrangementet var det en velbesøgt grillaften med fællesspisning og masser af krydrede lystfiskerhistorier om store laks, der næsten kom på land. Ligeledes var der gratis kaffe og rundstykker lørdag morgen, til de deltager der havde fisket havørreder hele natten i Lilleåen. Netop fra Lilleåen kunne Niels Chr. Laursen også indveje konkurrencens største havørred på 5,55 kg.
En meget stor andel af havørredfangsterne blev gjort på Langå Sportsfiskerforenings del at Lilleåen.

Vinderne af hhv. lakse- og havørredklassen fik hver et gavekort på 5.000,- kroner til Grejbiksen i Trige. Der blev samlet uddelt sponsorpræmier for godt 55.000 kroner.
Udvalget bag Gudenåkonkurrencen var meget tilfredse med opbakningen til arrangementet og glædede sig over de flotte fangster, som gav deltagerne nogle store oplevelser. En lystfiskerturist fra Sjælland, der dog ikke selv havde fanget noget, sagde med begrejstring: ”At stå ved Gudenåen før solopgang og opleve hvordan tågen letter, var en helt ubeskrivelig naturoplevelse. I det første morgenlys så vi rådyr og fasaner i engene, mens store laks plaskede i åen. De lokale er flinke og hjælpsomme mennesker, så de har nu også fortjent, at bo i så skønne omgivelser.”
Et vandløb af Gudenåens karat, skal have en stor årlig konkurrence, så udvalget gentager arrangementet næste år, igen den 3. weekend i september.
I anledningen af 40 års jubilæum for Gudenåkonkurrencen vil der blive gjort ekstra ud af arrangementet næste år. Overskuddet fra arrangementet går ubeskåret til at fastholde en laksebestand i Gudenåen og dermed et attraktivt sportsfiskeri i hele Gudenådalen.


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard