41 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25610 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Fangststatistik 2007 fra Bjerringbro. 
Tirsdag d. 26 februar 2008 - af  Steffen Toft Jensen  Læst 848 gange.
Gudenålaks blev Danmarks største i 2007.

Selvom fiskesæsonen 2007 hos Bjerringbro og Omegns Sportsfiskerforening kun blev middelgod, blev der alligevel nogle meget bemærkelsesværdige fangster af foreningens medlemmer.
Bjerringbro og Omegns Sportsfiskerforenings 600 medlemmer har pligt til at indsende fangstopgørelser i december, for den overståede sæson. Nu er den samlede statistik klar.

Men fangsttilbagemeldinger af 357 laks og 165 havørreder, har fiskesæsonen 2007 dermed været middelgod.
Der blev fanget lidt færre og lidt mindre havørreder end sædvanligt. Gennemsnitsvægten for havørrederne var 2,3 kg. Sæsonens største havørred vejede 7,46 kg. Den blev fanget i august af Svens Dam fra Ans.
Til gengæld blev der fanget flere laks end sædvanligt. Den største laks fra danske vandløb i 2007 blev endda fanget i Gudenåen, på foreningens fiskevand. Den vejede 14,10 kg. og blev fanget på en spinner i maj, af veteranen Orla Jørgensen fra Rødkærsbro.
Den nyindførte vestjyske laksestamme i Gudenåen udgjorde 8 % af den samlede laksefangst. Denne andel må forventes at stige i de kommende sæsoner, da andelen nu er oppe på 50 % i laksesmoltudsætningerne. Der går normalt 2-3 år inden de udsatte laksesmolt vender tilbage fra atlanterhavet, og svømmer op i Gudenåen.

Det var nu langt fra alle foreningens 600 medlemmer, der fik den oplevelse, at fange en havørred eller laks i Gudenåen i den forgangne sæson. 124 medlemmer havde fornøjelsen af at fange noget i 2007 og kun 48 medlemmer fangede både havørreder og laks.
Alligevel betegnes sportsfiskeriet i Gudenåen som meget attraktivt. Sportsfiskerforeningerne, i både Langå og Bjerringbro, har venteliste for optagelse af nye medlemmer. Også mange sportsfiskerturister, fra både indland og udland, besøger hvert år Gudenåen, i håb om at få nogle gode sportsfiskeroplevelser.

På trods af, at laks og havørrder er så svære at fange, viser fangsttilbagemeldingerne at Bjerringbro-foreningens medlemmer genudsatte og dermed skånede ca. 25 % af sæsonens fangster. Således blev 85 laks sat tilbage i Gudenåen. Dette gør mange medlemmer, når de synes, at de allerede har fanget nok til eget forbrug, eller når fiskenes spisekvalitet forringes optil gydningen i efteråret. Nogle oplevede også, at fange mere end de 2 laks/havørreder på samme dag, som er foreningens fangstbegrænsning (bag limit), og måtte derefter genudsætte yderligere fangster.

Det vil altid være en flidspræmie, at få en af de eftertragtede fisk på krogen. Fangststatistikken viser dog, at man selv kan gøre meget for at øge chancen.
Selvom fiskesæsonen, i Gudenåen ved Bjerringbro, begynder 16. januar, og fortsætter frem til 15. november, fanges 70 % af fiskene i september og oktober. Heraf fanges hovedparten af havørrederne på flue eller orm. Laksene fanges derimod oftest på spinner eller reje.
Yderligere nærlæsning af foreningens fangststatistik kan anbefales på foreningens hjemmeside se linket HER

















<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard