142 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

kilde :Hadsten Lystfiskeriforening
Eventyr og lystfiskeri i Grønland 
Søndag d. 2 december 2007 - af  Steen Lindkvist Nielsen  Læst 1860 gange.
DRØMMEN OM ARNANGARGUP KUA

Lystfiskeren Ole Svenningsen - idémanden bag Rønde Sportsfiskerforening - viser dias-show med billeder fra en 150 km vandre- og fisketurtur på Grønland.

Mangen en lystfisker får nærmest tårer i øjnene, når talen falder på Arnangargup Kua - blikket bliver fjernt, mens drømmen tager form.

- Tænk at stå på bredden af Paradisdalens elv med sin fiskestang – helt oppe på Grønland.

Paradisdalens elv er det danske navn for den grønlandske elv Arnangarngup Kua, hvortil en gruppe på fem entusiastiske lystfiskere i sommeren 2006 fik deres drømme om elven realiseret. En vandretur på 150 kilometer mod det ultimative mål.

- Arnangargup kua betyder egentlig ”den feminine”, og elven blev døbt for tusinde år siden efter de vandplanter, som i det klare vand ligner en kvindes hår, der blafrer i vinden, fortæller Ole Svenningsen.

Han gæster Hadsten Lystfiskeriforening onsdag 5. december med sit diasshow fra rejsen til elven i nord. Ole Svenningsen vil vise de bedste af de 400 billeder, der blev taget på turen, og showet bliver krydret med anekdoter og sjove historier fra to uger på det grønlandske fjeld. Fra et område hvor tiden står stille, og naturen passer sit, som den har gjort i tusinder af år.

Vi ser billeder af gamle bopladser med teltringe og rensdyrskjul fra det gamle jægerfolk og Ole Svenningsen fortæller, at området, med sin rigdom på dyr og fisk og den skønne natur, har været som en magnet for jægerfolket i tusindvis af år.

Turen bød på en vandretur med op til 25 kg. på ryggen, så det var af stor betydning, at der blev lagt depoter ud, da terrænet var meget svært fremkommeligt.

Hård fysisk belastning med ømme muskler, træthed og masser af vabler på fødderne til følge var dagens kost sammen med havregrød og fisk. En noget anderledes menu, som var sat på menukortet hjemmefra.

- Fiskene skulle jo ikke slæbes på ryggen, men derimod fanges, og det er jo netop en lystfiskers lod, lyder det fra Ole Svenningsen.

Arrangementet foregår onsdag 5. december i Auditoriet, Teknisk Akademi, Ellemosevej 36 i Hadsten. Det starter kl. 19.30 og alle er velkomne.

Entré: 30,- kr (gratis for medlemmer af Hadsten Lystfiskeriforening og elever på Den Jyske Håndværkerskole i Hadsten)

Arr. Hadsten Lystfiskeriforening i samarbejde med Den Jyske Håndværkerskoles Skolehjem.

Læs mere >> 


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard