65 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Gudenåkonkurencen 2007 
Mandag d. 17 september 2007 - af  Steffen Toft Jensen  Læst 1638 gange.
Gudenåens Ørredfond afviklede i denne weekend den årligt og traditionsrige Gudenå konkurrence, fra fredag eftermiddag til lørdag eftermiddag.
Sportsfiskerforeningerne bag Gudenåens Ørredfond stillede deres fiskevand til rådighed for arrangementet. Det betød at der kunne fiskes i Gudenåen, fra Tangeværket til Randers, samt i Lilleåen fra Hadsten til Langå. Det benyttede 348 sportsfiskere sig af.

Konkurrencen begyndte fredag kl. 16:00 og da stod der allerede lystfiskere fra hele landet klar ved åen. Fiskeriet startede med et brag, så i løbet af fredag eftermiddagen og aftenen blev der indvejet ikke mindre 38 fisk, men både laks og havørreder over 5 kg. Aftenens største havørred på 5,20 kg. blev fanget i Gudenåen, ved Østergård, af en lokal juniorfisker.
Da mørket faldt på, var der arrangeret fællesspisning med grillsteg i ølteltet på indvejningspladsen i Langå. Det var godt besøgt efter nogle tunge regnbyger i den begyndende storm. Andre holdt ud og prøvede det normalvis fantastiske natfiskeri efter havørreder i Lilleåen, der løber i Gudenåen ved Langå. Helt usædvanligt var præcis fredag nat en sort dag, i den ellers så fiskefyldte å, der kun leverede få fisk til dette års konkurrence.
Lørdagens fiskeri var hæmmet en del af den meget kraftige vind. Alligevel var der som så ofte før, bid til de morgenfriske og konkurrencens største laks på 5,37 kg. blev landet ved Bjerringbro i dagens første dagslys.
Den lidt høje vandstand havde lokket friske laks op i Gudenåen og lørdag blev der indvejet flere lynene blanke laks med havlus. Flere deltagere viste høj moral og mådehold, ved at genudsatte farvede laks og mindre havørreder, der alligevel ikke kunne gøre sig gældende ved præmieoverrækkelsen.

Indvejningen og efterfølgende præmieoverrækkelse foregik i år på Langå stadion, hvor der løbende var aktiviteter og forplejning hele konkurrencedøgnet.
Konkurrencens udbytte blev 31 havørreder, 30 laks og 6 gedde, samt nogle junior-fangster.
Konkurrenceudvalget bag Gudenåens Ørredfond var meget tilfredse med opbakningen til arrangementet og glædede sig over de mange fangster. Et vandløb af Gudenåens karat, skal have en stor årlig konkurrence, så udvalget gentager arrangementet næste år igen den 3. weekend i september. Overskuddet fra arrangementet går ubeskåret til gavn for Gudenåens havørredbestand og naturgenopretningsprojekter i Gudenådalen.

Vinderne blev:
Havørred: Martin Jensen 5,20 kg. 78cm. fanget på spinner ved Langå.
Laks: Steffen Toft Jensen 5,37 kg. 85cm. fanget på spinner ved Bjerringbro
Gedde: Arne Borup 1,46 kg. 64cm.
Junior: Martin Jensen med havørreden på 5,20 kg. og 78 cm.

<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard