33 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25618 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

kilde :Hadsten Lystfiskeriforening
Sommersæson i Lilleåen over alle forventninger 
Onsdag d. 25 juli 2007 - af  Steen Lindkvist Nielsen  Læst 1045 gange.
´´Havørred, ca. 80 cm´´ Sådan stod der i en SMS, der vækkede mig tidligt i morges. Afsenderen var Poul Erik Jakobsen, der senere kunne lægge den nøjagtige størrelse ind på vores hjemmeside - 81 cm og 5,70 kg.

Og denne SMS er blot én af mange, som jeg har modtaget fra forskellige af Hadsten Lystfiskeriforenings medlemmer de seneste uger.

Den megen sommerregn er træls for feriefolket - men gavner fiskeriet i Lilleåen. Aldrig har vi oplevet en sommersæson med så mange fangster og det gælder både bæk- og havørred.

Det begyndte forholdsvist tidligt - faktisk inden regnen satte ind. Man kan tydeligt mærke effekten af, at der nu skal lukkes mere vand gennem stryget ved Løjstrup Dambrug i Laurbjerg end tidligere. Og med regnen kom der så for alvor gang i fiskeriet.

I skrivende stund kan vi antage, at der indtil nu er fanget mellem 250 og 300 havørreder i ´´vores´´ del af Lilleåen. Hovedparten har været fine fisk omkring 50-55 cm, men der er som nævnt også taget fisk i den lidt mere grove kaliber. Bl. a. af juniormedlem Steffen Nielsen fra Bjerringbro og Omegns Sportsfiskerforening, der på tre ture i Lilleåen i træk har sat sit fædrende ophav til vægs med havørredfangst, den største på 5,00 kg og 75 cm, fanget den 19. juli ved Laurbjerg se linket HER=

Også Marc Sievers har haft tur i det, ialt 6 havørreder er det blevet til - den største taget på Hadsten Lystfiskeriforenings klubaften ved Bidstrup Gods den 24. juli. 4,87 kg og 76 cm var den se linket HER .

Den største indrapportering fra medlemmerne er dog en imponerende 16-punds havørred, fanget af Peter Ravn fra Houlbjerg se linket HER. Denne fisk blev dog ikke taget på foreningens vand, men på et privat stykke, som Peter har adgang til.

Havørrederne er allerede tidligt fordelt på stort set hele Lilleåen. Der er således også en del rapporter fra området opstrøms Hadsten.

De mange fangster er selvfølgelig i sig selv imponerende, men især er det bemærkelsesværdigt hvor tæt fiskene står. På dage hvor der er trækkende fisk, koger vandet af slagsmål mellem de allerede etablerede standfisk og de trækkende fisk. Dette kan faktisk ses næsten dagligt - det handler blot om at være på rette tid og sted.

Men nu glæder vi os til højsæsonen i slutningen af august og i september..........!

Læs mere >> 


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard