127 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

kilde :Pressemeddelelse fra Miljøministeriet af 9. marts 2007
Oprydning ved Kærgård Plantage går i gang i år 
Fredag d. 9 marts 2007 - af  Kim Holm Boesen  Læst 1090 gange.
Miljøminister Connie Hedegaard (C) og formanden for Region Syddanmark Carl Holst (V) blev i dag enige om en plan, der betyder, at oprydningen efter forureningen ved Kærgård Plantage kan begynde allerede i år. De første trin i planen er rettet mod at bedre forholdene for ophold på stranden og i klitterne.

´´Efter årtier hvor problemet bare har ligget uløst hen, er jeg naturligvis glad for, at vi nu kan gå i gang med oprydningen ved Kærgård Plantage. Da jeg blev miljøminister undrede det mig meget, at der ikke lå ét eneste bud på, hvordan forureningen kunne gribes an. Nu har vi fået tilvejebragt en løsning, så vi allerede i år kan komme i gang med oprydningen. Til gavn for miljø og sundhed, og således at gæster igen kan færdes på stranden. Jeg er meget glad for, at vi sammen med Region Syddanmark er blevet enige om en i første omgang otte-årig indsats. Det er særdeles positivt,, at den nye region er sig sit miljøansvar bevidst´´, siger miljøminister Connie Hedegaard (C).

Også Regionsformand Carl Holst (V) er tilfreds med planen.

´´Vi er tilfredse med, at vi nu er enige om, hvordan vi skal begynde en oprensning i Kærgård Plantage. Region Syddanmark er klar til at påbegynde oprensningsprojektet nu. Jordforurening er en vigtig indsats for Region Syddanmark, da et godt miljø er en forudsætning for det gode liv. I regionen prioriterer vi borgernes mulighed for friluftsliv og brug af naturen højt´´, siger Regionsformand Carl Holst (V).

Det er en tekniske arbejdsgruppe med fagfolk fra Region Syddanmark og Miljøstyrelsen, der er kommet med anbefalingerne til oprensningsindsatsen i Kærgård Plantage. Første trin i planen forventes påbegyndt i slutningen af 2007. Gravearbejdet forventes afsluttet inden turistsæsonen 2008 sætter ind, og skal bedre forholdene for ophold på stranden og i klitterne. Arbejdet indebærer:

Fjernelse af forurenet jord ved grube 1 og 2 i Kærgård Plantage
Fjernelse af kraftig forurening under grube 1 og 2 ved kemisk iltning. Denne aktivitet indledes med udførelse af en pilot-oprensning
Målet med indsatsen er at begrænse sundhedsmæssige risici i området knyttet til indånding af forurenet luft ved ophold over gruberne i klitterne og på stranden, kontakt med forurenet sand ved leg og ophold på stranden, kontakt med forurenet vand i strandrender ved ophold på stranden, samt lugtgener på stranden og i klitterne. Arbejdsgruppen skønner, at der vil blive fjernet ca. 200 tons klorerede opløsningsmidler og 160 tons kulbrinter.

Den foreslåede indsats vil løbe over 8 år, og kommer til at koste ca. 50 mio. kr. Udgiften fordeles med 50 procent til staten og 50 procent til Region Syddanmark.

Arbejdsgruppen skal nu arbejde videre med at få anbefalingerne gennemført.

Læs mere >> 


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard