20 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25610 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

kilde :ELIDA.FISHING.DK
Bulefiskeri. 
Mandag d. 19 februar 2007 - af  Henrik Petersen  Læst 1127 gange.
Her må man tage hatten af for Peter Øllgaard.
Se hvad han skriver.

K&B
Henrik Petersen

Da vi efter flere år i træk oplever at komme i havn med betydeligt flere fisk fanget på ´´drivefiskeri´´ flotte fisk i 2-8 kg. klassen og et stigende antal kunder der pointerer at de ikke vil på ´´bulefiskeri´´ fravælger vi fremover denne for fiskeri. Dog er det valgfrit ved charter af hele skibet.

Vi har førhen delt vores kunder, så de der vil drivefiske kom på de ´´store´´ både Antares og Havstrygeren, og de der ville ´´bule´´ fiske kom på de ´´små´´ både Arresø og Hanne-Berit, men altså fremover vil alle bådene kun drive fiske om vinteren.

For uforstående skal lige nævnes de to former for fiskeri:

BULE FISKERI : Når hun torskens rogn er ved at være gyde klar samles de ofte i større el. mindre stimer, dette ligner en ´´bule ´´ på bunden, set på et ekkolod: Skipperen sejler meget og leder efter sådanne en ´´bule´´ på denne form for fiskeri, han stopper båden så han er sikker på at det grej folk sender ned, rammer lige i denne bunke af torsk der omgivet af mindre hanner, Her efter er der op til fiskeren at bringe den ofte fejlkrogede fisk op uden at tabe den igen.

DRIVEFISKERI : er kort og godt noget med at skipperen finder en stime sild, en stenbunke eller en skrænt hvor der findes den form for fisk man nu en gang er interesseret i. Skipperen placerer båden således at den deles op i en kaste og pirke side, og fiskeren kaste eller pirke fiske som han nu har mest lyst til. Dette afstedkommer mere fiske tid, for lystfiskeren og tendensen viser at det giver flere fisk. Med dette ikke sagt at der ikke kommer store torsk på dækket, men antallet af disse er minder og vel at mærke hører det til sjældenhederne at fisk fanget under denne form for fiskeri er fejlkroget.

Bulefiskeriet er blevet vanskeligere de sidste år
Om det er fordi der er færre torsk der gyder i Øresund el. hvad der spiller ind, skal jeg lade være usagt, men generelt er der rigtigt mange torsk i Øresund. Der er ikke umiddelbart noget der tyder på at den bestand der holder til i Sundet er blevet mindre set på årsbasis. Om sommeren oplever vi jo et sandt eldorado af torskefiskeri, Torsk på mellem 1 og 5 kg. så det virker ikke som om bestanden er truet. Blot virker det som om der er færre af de store gyde torsk, men det kan være vejret der spiller ind her.
Men vi oplever så godt fiskeri ved at drive, at det er ikke sjovt som skipper at sejle, og sejle og sejle en hel dag for at få, måske 2 el. 4 fisk (til ca. 20 mand) på dækket, i kampen for at få en rigtig stor med op... Når ens kolleger ligger og fanger måske 60-100 torsk ved at drive mellem sildene, eller på andre udvalgte steder.

Vi kan heller ikke sige os helt fri for at tænke lidt frem i tiden...

Det er blevet vanskeligere at få ordentlige fiskeforhold til at dyrke det ´´bulefiskeri´´ Reglerne for sejlads i trafikseparationen gør det næsten umuligt at sejle lovligt og fiske samtidigt, og for ikke at være med til at fremprovokere et totalt fiskeforbud i dette område er også medvirkende til at vi melder fra på dette område.

Det kan måske være svært at forstå at jeg som ´´gammel´´ bule fiskeskipper siger sådan... men som tiden har ændret sig, bla. med hensyn til mange flere både, specielt de supereffektive joller, der er meget skrappe til at snurre rundt og få stoppet hurtigt oven på disse ´´buler´´ Det sammenholdt med snak om truet bestande osv. gør at jeg syntes at det måske var godt om de (torskene) fik lidt fred til at gyde og dermed opbygge bestandene...

Men håb om forståelse for synspunktet og om at vi kan bevare fiskeriet i Øresund som et frit og ureguleret fiskeri mange år fremover ønsker jeg naturligvis alle lystfiskere et godt fiske år.

ELIDA.FISHING.DK
Peter Øllgaard


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard