43 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25604 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Surfcasting d. 31-01-07 i Århus. 
Søndag d. 28 januar 2007 - af  Carsten Beck  Læst 1053 gange.
Surfcasting er på programmet d. 31-01-07 i klubhuset, Nymølle!

Århus Sportsfiskerforening inviter til en aften med Dansk Surfcastingklub.
Lad fluefiskerne med deres WF, HF, HTX, intermidit eller -dat, og hvad det nu drejer sig om, denne aften se sig sat lidt til side!
Nu skal vi lære at fange andre fisk!
“Surfcasting er fiskeri fra land ud i brænding langs åbne, især sandede havkyster, hvor dybt vand forekommer mellem revlerne. Fangsten er blandt andet storfisk som f. eks. haj og rokke".

Kystfiskeri – og ikke mindst Surfcasting, er en fiskeform, som appellerer til flere og flere lystfiskere.
Vi får denne dag besøg af Dansk Surfcastingklub, som kommer og viser noget grej, og ikke mindst fortæller om brugen/praktisk fiskeri - en lystfiskerhistorie bliver det sikkert også til.

Vore gæster skriver selv således:
”Peter W og jeg har dyrket surfcastingfiskeriet (brændingsfiskeri) i en del år. Først som almindelige kystfiskere med agn, men i 1999 startede jeg sammen med Kristian Ø Pedersen surfcastingsektionen i DSF, og vi startede med at lave et seminar, hvor vi hentede folk fra GB til at undervise i specielt kasteteknik. Peter W kom med umiddelbart efter, og vi var med til at starte den landsdækkende klub Dansk Surfcastingklub (se linket HER) , hvor Peter W er formand. Jeg selv er stadig aktiv i DSF surfcastingsektionen, hvor vi igennem flere år har arrangeret div. arrangementer, seminarer, DM i surfcasting og kaste Gran Prix´er, og vi afholder også årlige landskampe i kast mod Tyskland. Både Peter W og jeg har stået for de fleste arrangementer. Vi er begge det, som man i surfcastingklubben kalder basisinstruktører, og jeg er ydermere "Castinginstruktor" i Sea Angler, et engelsk magasin, der har en gruppe af instruktører.
Peter W og jeg har sammen afholdt flere miniseminarer, og jeg har tidligere afholdt lignende foredrag.
Ang. fiskeriet ,så er det selvfølgelig hovedsagelig omkring Århus og Djursland, det forgår, men vi kommer da en del rundt i landet, specielt. i forbindelse med div. arrangementer. Desuden har vi begge været fem gange i Irland, hvor det udelukkende drejer sig om surfcastingfiskeriet.
Vi er begge 56 år, men stadig stil going strong.
Så vil der jo nok være nogle der spørger, "hvor langt kaster de"??? Peter´s længste kast er ca. 170 m og mit er ca. 197 m, ved kastekonkurrence på mark.
Selve aftenen vil omhandle:
Hvad er surfcasting, stilarter.
Hvilket grej bruges, stænger, hjul, liner, endegrej og sikkerhed.
Fiskesituationer og pladser.
Agn.
Kastekonkurrencer.
Evt. lidt om vores rejser til Irland.

Vi medbringer div. Grej, så man har mulighed for at se, hvad det er.”


ÅSF vil efterfølgende prøve at arrangere en tur til kysten sammen med Dansk Surfcastingklub, så vi kan se og måske prøve i praksis.
Har du lyst til at høre mere eller prøve denne spændende (og givende!) form for lystfiskeri, så mød op d. 31-01-07, kl. 19.00 i vort klubhus.

Århus Sportsfiskerforening
PBV/Carsten Beck

Nærmere på: se linket HER


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard