42 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Kyniske tyvfiskere på fri fod 
Søndag d. 8 oktober 2006 - af  Henrik Lomholt  Læst 3034 gange.
Sæsonen for tyvfiskeri er atter på sit højeste. Det er nu, mens titusindvis af danske havørreder trækker langs kysten, for at nå deres opvækstvandløbs gydepladser, at vi igen oplever kysten blive plastret til med røde flag - og det der er værre.

Således skulle der også blot 3 små kontrolsejladser til for den ansvarlige fiskerikontrol i Vejle fjord, for at konstatere at der igen drives et omfattende ulovligt fiskeri i området.

Intet mindre end 22 garn og 3 ruser kunne,ifølge Vejle Amts Folkeblad, beslaglægges. - Senest blev der konfiskeret 10 garn nær Bøgeskov på fjordens sydside.

Og overtrædelserne bestod ikke blot i garn placeret indenfor 100 m zonen, men i høj grad - og man fristes til at sige trationen tro - også garn placeret i fredningsbælter.

Fiskerikontrollør Martin Hansen betegner, ifølge avisen, det som ´´beskæmmende´´ at kontrollen i løbet af blot 3 sejladser, kan finde så mange ulovligheder på et relativt lille område. Derfor skærpes kontrollen i den kommende tid.

I seneste udgave af Sportsfiskeren, kan man læse om nye politiske tiltag i kampen mod det ulovlige garnfiskeri. Udkastet til en ny fiskerilov, indeholder forslag om at hæve bødestraffen fra de nuværende 1000 kroner til 2500,-
Samtidig foreslås det at indføre et klippekortsystem for overtrædelserne - således kan der blive mulighed for at idømme en garnfisker, der gentagne gange har forbrudt sig mod loven, fratagelse af retten til at drive sit fiskeri i 1 år.

Spørsmålet der ligger lige for er nu, hvorvidt disse sanktioner er tilstrækkelige til at gøre nogen forskel. Det er en kendt sag, at der kan være store penge i at sælge fisk fanget på ulovlig vis. De mest kynsike garnfiskere, der ikke går af vejen for at fiske i fredningsbælter, er nok temmelige ligeglade med et forbud. De fisker bare videre med nye garn, og hæver gevinsten af ulovligt omsatte fisk.

Selv om forslaget åbner op for at idømme overtrædelse af et forbud med en bøde på 10.000 kr., er problemet jo at det ofte kun er garnet man finder ikke synderen. Han forbliver på fri fod. Kun en mere effektiv kontrol med flere ressourcer kan dæmme op for dette, hvilket osse er hvad Forbundet (DSF) lægger op til. Spørgsmålet er nu hvor højt det lovlige rekreative fiskeri (herunder fisketurismen) prioriteres af ministeren.

<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard