142 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

kilde :Pressemeddelelse fra Fiskeridirektoratet af 22-09-2006.
Operation Sorte Fisk - ny kontrolaktion med succes..... 
Mandag d. 25 september 2006 - af  Kim Holm Boesen  Læst 1090 gange.
Fiskeridirektoratet og SKAT har gennemført endnu en landsdækkende kontrolaktion mod fiskerivirksomheder for at sikre, at fisk og penge kommer over bordet og ikke under bordet. Der blev bl.a. fundet tre alvorlige overtrædelser.


Kontrolaktioner 11. og 12. september

Der blev gennemført i alt syv kontrolbesøg, som fandt sted i Nordjylland, på Langeland, Sjælland og Bornholm. De var rettet mod fiskehandlere, produktionsvirksomheder, en fisketransport og virksomheder, som opkøber fisk direkte fra fiskerne.

I Nordjylland havde en virksomhed opkøbt omkring 47 tons dybvandsrejer til en værdi af 2,3 millioner kr. direkte hos fiskefartøjer, uden at virksomhed havde bevilling til det, og uden at købene var indberettet til Fiskeridirektoratet. Det ser ud til, at rejerne heller ikke er blevet rapporteret korrekt i fartøjernes logbøger. Den manglende registrering betyder, at rejerne er fisket uden om de fangstkvoter, der er fastsat af hensyn til bestanden, hvilket er en alvorlig overtrædelse,

På Langeland blev det konstateret, at en virksomhed havde hjulpet et fartøj med at undlade at indberette landede fisk til Fiskeridirektoratet. Formålet kan være at skabe sig mulighed for på et senere tidspunkt at fiske og lande flere fisk end ellers tilladt. Virksomheden erkendte, at reglerne var overtrådt.

På Bornholm havde en fisketransport ikke den lovpligtige dokumentation for ca. 3,5 tons fisk, hvoraf de fleste var torsk. Dette kan være udtryk for ønske om at omsætte sort fisk, som fiskes ud over kvoterne. Desuden var der ikke oplysninger om fangstområde, så forbrugerne kan se, hvor fisken er fanget.

I Nordjylland blev der konstateret nogle problemer i forhold til moms og skat, som skal undersøges nærmere. En del af virksomhedernes regnskaber vil efter kontrolaktionen blive gennemgået grundigt for at se, om der har været flere overtrædelser.

Overtrædelserne af fiskerireglerne vil også blive gennemgået af Fiskeridirektoratet, inden de sendes til politiet med henblik på at få rejst sag med krav om bøde og konfiskation. Det samme vil ske, hvis der findes overtrædelser, efter at regnskaberne er gennemgået.


Mere ansvarlighed efterlyses

”Jeg synes ikke, det er godt nok, at der ud af syv kontroller foreløbigt er afdækket tre alvorlige overtrædelser af fiskerilovgivningen,” udtaler fødevareminister Hans Chr. Schmidt. ”Det er kortsynet, og de virksomheder og eventuelle fiskere, der er involveret, snyder både lovlydige kolleger og på længere sigt sig selv. Jeg er glad for det gode kontrolsamarbejde med SKAT, og kontrolaktionerne virker. Den slags koordinerede kontrolkampagner fortsætter indtil de brådne kar, som åbenbart fortsat findes i erhvervet, har lært at overtrædelser ikke betaler sig” slutter Hans Chr. Schmidt.


Risikobaseret og målrettet kontrol

´´Kontrolaktionerne og samarbejdet med SKAT er udtryk for en målrettet kontrolindsats, som baserer sig på en analyse, af hvor der er størst risiko for, at reglerne overtrædes. Denne kontrolform er ved at blive styrket, og sigtet er at afsløre større og mere tunge overtrædelser, som også udgør den største trussel mod et bæredygtigt fiskeri,” udtaler direktør i Fiskeridirektoratet, Esben Egede Rasmussen.


Fakta om ”Operation Sorte Fisk”

”Operation Sorte Fisk” er et kontrolsamarbejde mellem Fødevareministeriet og Skatteministeriet, som blev lanceret i februar. Formålet med samarbejdet er primært at undersøge, om der systematisk bliver omsat sorte fisk. Udover fisk på stedet, dokumentation for fiskene og regnskaber omfatter kontrollen også bevillings- og registreringsforhold, ansættelsesforhold, sociale ydelser, og andre ting af betydning for indberetning og skatteforhold.

Der blev gennemført en lignende kontrolaktion i juni måned. Den var især rettet mod detailhandlen, restauranter og lignende. Antallet af overtrædelser var begrænset, men den første kontrolaktion viste, at tingene på landsplan godt kunne gøres lidt bedre. Dog medførte aktionen, at en virksomhed blev lukket, og gennemgangen af alle regnskaberne, der blev indhentet under aktionen, er ikke afsluttet endnu.

<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard