63 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

kilde :Pressemeddelelse fra Sundhedsstyrelsen af 4. august 2006
Fritidsfisker indlagt med alvorlig infektion af havbakterie 
Mandag d. 7 august 2006 - af  Kim Holm Boesen  Læst 1335 gange.
En 62-årig dansk mand er blevet indlagt på sygehus med en infektion af havbakterien Vibrio vulnificus (en form for kolera). Han er smittet i forbindelse med fiskeri i Øresund, men har ikke badet. (Opdateret 9. august 2006 fra flere aviser, han er død i nat, da han var svækket pga. en pacemaker. Han var ikke lyst- men fritidsfisker).

Efter aftale med Miljøstyrelsen har Sundhedsstyrelsen besluttet ikke at råde til generelle restriktioner, hvad angår badning.
Derimod opfordrer Sundhedsstyrelsen enkelte til stor forsigtighed med badning i øjeblikket, hvor vandet er meget opvarmet: Det er mennesker med åbne sår og især mennesker med kroniske leverlidelser eller blodsygdomme, der nedsætter immunforsvaret.

Får man betændelse i huden eller høj feber efter badning eller fiskeri i havvand, er det vigtigt at komme hurtigt til læge med det, da det kan blive til en alvorlig infektion.

Fra Sverige er rapporteret om enkelte sygdomstilfælde forårsaget af en lignende havbakterie.

I tidligere år, hvor badevandstemperaturen har været høj, har der været konstateret enkelte sygdomstilfælde i Danmark, også et dødsfald hos en patient med leukæmi.

Miljøstyrelsen følger badevandets kvalitet, herunder har man fra 1999 anbefalet måling af havbakterien Vibrio vulnificus, hvis badevandstemperaturen kommer over 20 grader.

Kilde: Pressemeddelelse fra Sundhedsstyrelsen af 4. august 2006



Ingen grund til badevandsrestriktioner på grund af vibriobakterier, men situationen følges

Den varme sommer med ophedet havbadevand kan også i danske farvande give anledning til infektioner med vibrioarter, som ellers kendes bedst fra tropiske og subtropiske områder. Disse bakterier er saltkrævende og forekommer derfor naturligt i saltvand. Der er dog forskel på den vibrioart, der medfører den alvorlige kolerasygdom kendt fra især ulande og de vibriobakterier, vi ser i Sverige og Danmark.

Miljøstyrelsen og Sundhedsstyrelsen følger fortsat udviklingen, men råder ikke til generelle restriktioner hvad angår badning. Derimod opfordrer Sundhedsstyrelsen enkeltpersoner til stor forsigtighed med badning i øjeblikket, hvor vandet er meget opvarmet. Det er personer med åbne sår og især personer med kroniske leverlidelser eller blodsygdomme, der nedsætter immunforsvaret. Får man betændelse i huden eller høj feber efter badning eller fiskeri i havvand, er det vigtigt at komme hurtigt til læge med det, da det kan blive til en alvorlig infektion.

Badevandet undersøges ifølge EU´s badevandsdirektiv rutinemæssigt for colibakterier. Herudover har Miljøstyrelsen siden 1999 anbefalet, at der bør foretages undersøgelse af havvand for Vibrio vulnificus, når badevandstemperaturen når op på 20 grader eller derover. Vibrio vulnificus er en naturlig forekommende bakterie i havvand, der formerer sig i varme somre.

Såfremt der konstateres sygdomstilfælde som følge af badning eller der er mistanke om tilstedeværelse af smitstoffer skal kommunen i samråd med embedslægen lade foretage udvidede mikrobiologiske undersøgelser, som f.eks. kunne være undersøgelser for den ikke-giftstofproducerende Vibrio cholerae.

Badevandet bliver således løbende kontrolleret.

Oplysninger om badevandets kvalitet kan fås hos din kommune.

Kilde: Pressemeddelelse af 7. august 2006 fra Miljøstyrelsen


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard