64 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Første ´´Operation Sorte Fisk´´ gennemført 
Torsdag d. 22 juni 2006 - af  Kim Holm Boesen  Læst 1410 gange.
Fiskeridirektoratet og SKAT har de seneste to uger gennemført en landsdækkende kontrolaktion hos 25 udvalgte virksomheder. Operationen afdækkede kun få ulovligheder, men fortsætter.

´´Operation Sorte Fisk´´ er et nyt kontrolsamarbejde mellem Fødevareministeriet og Skatteministeriet, der blev lanceret i februar. Arbejdet er sat i gang med det formål at afdække, om der systematisk omsættes sorte fisk. I uge 23 og 24 har Fiskeridirektoratet og regionale enheder under SKAT foretaget fælles risikovurdering og gennemført en landsdækkende kontrolaktion hos 25 virksomheder – herunder fiskehandlere, restaurationer, engros- og detailforretninger, fiskebiler, røgerier, produktions- og lagerlokaler samt et enkelt fiskerfartøj, der afsætter egen fangst direkte til forbrugerne.

Den første kontrolaktion hos virksomhederne viste, at tingene på landsplan godt kan gøres lidt bedre. Men generelt mener SKAT og Fiskeridirektoratet, at resultatet er tilfredsstillende, da omfanget af konstaterede overtrædelser var begrænset i antal og omfang.

”Vi søsatte operationen for at sikre, at fisk og penge kommer over bordet og ikke under bordet. Det vil være rart for alle parter, hvis det viser sig, at forholdene er i orden de fleste steder. Men det er for tidligt at frede branchen, og kampagnen fortsætter derfor,” siger fødevareminister Hans Chr. Schmidt.

Kontrollen vedrører regnskaber, tilstedeværende fisk og dokumentationen herfor, bevillings- og registreringsforhold (næringsbasen), de ansættelsesmæssige forhold på stedet - herunder eventuel uretmæssig modtagelse af sociale ydelser - og forhold i øvrigt af indberetningsmæssig og skattemæssig betydning.


Sjælland og Bornholm
Resultaterne fra Sjælland og Bornholm fra kontrollen af i alt ni virksomheder var afdækning af ét tilfælde af ulovlig sort omsætning vedrørende i alt fem kasser torsk, to kasser rogn, og en kasse ising. Virksomheden, der ejer en fiskebil, havde ikke de nødvendige bilag på de nævnte fisk og havde ikke selv som påkrævet indberettet modtagelsen til Fiskeridirektoratet. Også SKAT måtte her konstatere uregelmæssigheder vedrørende regnskabsføringen. Der venter derfor både virksomheden og dennes leverandør, fiskeren, ét retligt efterspil for den manglende indberetning og ulovlige omsætning af fisk.

De øvrige resultater fra Sjælland og Bornholm viste, at der her generelt var orden i tingene på besøgsstederne, både med hensyn til førstegangsomsætningen af fisk, men også med de øvrige kontrollerede forhold af skattemæssig relevans, idet kun meget få og mindre uregelmæssigheder blev konstateret og kun vil føre til tilrettevisninger og henstillinger.


Nordvestjylland, Midtjylland og Trekantsområdet
I Nordvestjylland, Midtjylland og Trekantsområdet blev der aflagt besøg hos 16 virksomheder. Generelt efterlader kontrolaktionen også her et godt indtryk hos kontrolmyndighederne. Regnskabsbilag blev velvilligt stillet til rådighed for kontrol og i nogle tilfælde afhentet hos revisor. Resultaterne fra denne del af landet var:

et enkelt tilfælde af sorte fisk, på trods af Fiskeridirektoratets tidligere indskærpelser af reglerne. Bedriftens forhold skal undersøges yderligere, både for så vidt angår regnskaberne som de registreringsmæssige forhold. Virksomheden ejer en fiskebil, som man ikke ved hvor er. For det meste er den blot ”udlånt til en kammerat”. Der var ikke ført løbende regnskab over detailomsætningen, man skønnede bare et samlet beløb årligt. Virksomheden kan dermed forvente en sag vedrørende den manglende indberetning og udlovlige omsætning af fisk.
der var i alt syv virksomheder, som manglede registrering i næringsbasen, og derfor fik vejledning.
en virksomhed skal undergives efterkontrol af SKAT på grund af konstaterede uregelmæssigheder i bogføringen.
enkelte bilag er udtaget til efterkontrol og opfølgning hos nogle leverandørvirksomheder.
tre personers ansættelsesmæssige forhold skal undersøges nærmere af SKAT.
en fiskehandler havde en stor oplyst tavle i butikken, som viste de geografiske oprindelsesfarvand for de udbudte fisk. Arterne: havtaske, havkat, lange og rødfisk var på tavlen opført med fangstområde i Østersøen. Fiskeridirektoratet bad fiskehandleren tjekke sine oplysninger med leverandørerne, da disse fiskearter som hovedregel slet ikke forekommer i Østersøen. Der kan muligvis være tale om vildledning af forbrugerne.
”Operation Sorte Fisk” og samarbejdet mellem Fiskeridirektoratet og SKAT fortsætter.

Kilde: Pressemeddelelse fra FVM af 22-06-2006

<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard