108 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25608 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

kilde :Pressemeddelelse fra FVM af 19-04-2006
Hvor mange torsk er der i havet? 
Onsdag d. 19 april 2006 - af  Kim Holm Boesen  Læst 964 gange.
Fiskere og forskere er ofte uenige om, hvad svaret er på det spørgsmål. For at komme nærmere et svar og en fælles forståelse har Fødevareministeren netop bevilliget penge til at starte et stort anlagt samarbejdsprojekt mellem Danmarks Fiskeriforening og Danmarks Fiskeriundersøgelser (DFU)

Danmarks Fiskeriforening tog initiativet, Danmarks Fiskeriundersøgelser (DFU) greb bolden og Fødevareminister Hans Chr. Schmidt bevilligede pengene til et nyt forskningsprojekt (REX 2), hvor fiskere og forskere i fællesskab vil undersøge, hvordan torsken fordeler sig i havet, og hvordan man med den viden kommer nærmere en fælles forståelse af, hvor mange torsk der er.

Idéen bag projektet er, at forvaltningen af de truede torskebestande kan forbedres, hvis man ved hvordan fiskene er fordelt og koncentreret på de forskellige levesteder i havet. Det ved fiskerne en del om, og deres erfaring og viden skal derfor inddrages i biologernes arbejde.

´´Jeg er utrolig glad for fiskernes initiativ, fordi vi med dette projekt bl.a. får etableret et forum til udveksling af informationer mellem fiskere og forskere´´, udtaler Fødevareminister Hans Chr. Schmidt og fortsætter: ´´Projektets resultater kan få stor betydning for vores fælles forståelse af, hvordan vi bedst kan tilrettelægge et bæredygtigt fiskeri, så der både er fisk og fiskere tilbage i fremtiden.´´

REX 2 hedder projektet, og det står får udvikling af Rumligt Eksplicitte forvaltningsinstrumenter. ´´Netop det rumlige aspekt, altså viden om hvordan torsken fordeler sig på de forskellige levesteder i havet, og hvad det betyder for vores opfattelse af hvor mange fisk der er i havet, er helt centralt for projektet´´ siger statsbiolog Jan E. Beyer,

Det billede, som biologerne har af bestandens størrelse, er baseret på et internationalt forsøgsfiskeri, hvor prøvetagningen med trawl er spredt jævnt udover alle farvande, og hvor der altid prøvefiskes på relativ glat bund. Fiskerne derimod koncentrerer deres fiskeri med forskellige fiskerredskaber, der hvor fisken står tættest og fangsten er størst. Fiskeren og biologen kan derfor, specielt under ekstreme forhold, når bestanden er truet eller miljøbetingelser ændrer sig, få vidt forskellige opfattelser af, hvor stor bestanden er.

REX 2 inddrager derfor fiskernes metoder og fiskepladser for at undersøge om det traditionelle forsøgsfiskeri laver en systematisk fejlvurdering af mængden af fisk under skiftende miljø- og bestandsforhold. Projektet indeholder også pilotundersøgelser, der skal afprøve metoder til at kortlæg-ge fiskens udbredelse, fordeling og bevægelser.

<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard