44 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25610 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

kilde :Pressemeddelelser fra Danmarks Fiskeriforening af 2. marts 2006
´´Kun´´ 570 tons af de sorte fisk fra Østersøen er danske 
Torsdag d. 2 marts 2006 - af  Kim Holm Boesen  Læst 891 gange.
Der er nu for første gang kommet et anslået tal på, hvor mange sorte fisk danske fiskere fanger i Østersøen. Og tallet er langt mindre, end det tidligere er hævdet i pressen, oplyser fødevareminister Hans Christian Schmidt.

Tallet kommer fra en endnu ikke offentliggjort rapport fra EU og siger, at den danske andel af det sorte fiskeri er på anslået 570 tons om året i hele Østersøen. Tallet stammer fra 2004, hvor det samlede sorte fiskeri blev anslået til at udgøre 20.000 tons.

Det svarer til, at den danske andel af sorte fisk fra Østersøen i 2004 er på 2,85 procent. De øvrige lande – Tyskland, Sverige og Polen – står for de resterende knap 19.500 tons sorte fisk fra Østersøen det år.

- Og jeg kan sige, at Danmark klarer sig bedst af samtlige lande i den sammenhæng, siger fødevareminister Hans Christian Schmidt, der dog understreger, at han finder det sorte fiskeri uforsvarligt uanset omfanget.

- Men jeg fortæller tallene for at få det sat i det det rette perspektiv, siger han med henvisning til, at der i pressen har været tal fremme om et dansk overfiskeri på op til 20.000 tons om året i Østersøen.

. næstformand i Danmarks Fiskeriforening, Kim Kær Hansen, er glad for, at fødevareminister Hans Christian Schmidt nu har sat tal på, hvor stort det danske fiskeri af sorte fisk i Østersøen er anslået til at være.

- Det er rart nu at få det gjort klart overfor den danske befolkning, at erhvervet ikke er samling pirater alle sammen. De første tal fra Politiken om sorte fisk gav det indtryk, at danske fiskere hvert år fiskede 20.000 tons sorte fisk fra Østersøen, og nu siger ministeren klart, at det er langt lavere – nemlig 570 tons, siger Kim Kær Hansen.

Han gør det klart, at Danmarks Fiskeriforening ikke kan acceptere, at der foregår et sort fiskeri, men han stiller sig samtidig tvivlende overfor, hvor stort problemet er i Østersøen.

- Selv om vi nu får at vide, at det er på 570 tons, så har jeg stadigvæk mine tvivl med hensyn til, hvor korrekt det tal er. Jeg mener, at det må langt lavere endnu, siger Kim Kær Hansen, der glæder sig over, at ministeren har lagt tallene på bordet.

- Ministeren tager afstand fra sort fiskeri, og det skal en ansvarlig minister også gøre. Og jeg håber, at de lovede aktioner mod sorte fisk vil gøre det nemmere for ministeren, når han til december skal til Bruxelles for at forhandle næste års kvoter for Østersøen. Det må alt andet lige være nemmere, når man har orden i eget hus.

Kim Kær Hansen opfordrer til, at myndighederne sætter ind over for aftagerleddet, når de lovede aktioner går i gang. Han mener, at det vil være mest effektivt at sætte over for de personer, der vil aftage de sorte fisk.

- På den måde gør man det uattraktivt for de få fiskere, der er villige til at bryde reglerne og fiske sort. For når de ikke kan afsætte fisken, giver det jo ingen mening for dem at fange fisken og sælge den sort, siger han.

<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard