49 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25610 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

kilde :Hadsten Lystfiskeriforening
Sæsonstart i Lilleåen 
Mandag d. 27 februar 2006 - af  Steen Lindkvist Nielsen  Læst 1245 gange.
Så er det tid til sæsonen 2006 i Lilleåen. Fiskeriet åbner 1. marts på strækningerne opstrøms Laurbjerg.

Erfaringsmæssigt er der fortsat en del nedgængere i åen i marts. Den seneste undersøgelse af nedgængerne fra Danmarks Fiskeriundersøgelser talte ca. 200 nedfaldsørreder i løbet af marts, svarende til ca. 3,5% af den samlede bestand af opgangsfisk. Nedgængerne er ikke fredede, men Hadsten Lystfiskeriforening opfordrer generelt til, at nedgængere genudsættes.

Men forårsfiskeriet i Lilleåen er primært bækørredfiskeri. Og i denne vinter har åen været begunstiget af, at der mange steder har overvinteret vandranunkler og andre vandplanter. Dette giver erfaringsmæssigt en god sæson for bl.a. tanglopper, og dermed også et godt fødegrundlag til bækørrederne allerede tidligt på sæsonen.

Der er gennem vinteren lavet nye aftaler med en del lodsejere. Den vigtigste af disse er Bidstrup Gods, som Hadsten Lystfiskeriforening har aftalt ny kontrakt med.

Aftalen indebærer bl.a. at der fortsat kan sælges dagkort til godsets strækninger, og at der fortsat er et lokale på godset (kaldet ´´Fiskerly´´), som kvit og frit kan benyttes til frokostpauser, regnvejrspauser eller hvad man nu ellers måtte have brug for af pauser i fiskeriet. Lokalet er til rådighed hele døgnet, men er dog ikke egnet til overnatning.

Hadsten Lystfiskeriforening er også klar til at optage nye medlemmer. Foreningen valgte på generalforsamlingen at undlade prisstigninger på kontingentet, og har samtidig fjernet indmeldelsesgebyret. Det betyder, at man også i 2006 betaler 800,- kr som senior, mens juniorer og folkepensionister slipper med 500,- kr. Det er også muligt at tegne et samlet familiemedlemskab - det koster 1125,- kr. Beløbene er inklusive kontingent til Danmarks Sportsfiskerforbund.

Endvidere har man indført et medlemskab for folk, der vil støtte foreningens og DSF´s arbejde uden at ville fiske i foreningens vande. Dette medlemskab koster 330,- kr inklusive kontingentet til Danmarks Sportsfiskerforbund. Det giver adgang til foreningens aktiviteter og medlemsfordele, herunder DSF´s medlemsfordele, men altså ikke foreningens fiskevande. Til sammenligning koster et individuelt medlemskab af DSF 385,- kr!

Foreningen håber, at dette medlemsskab vil tiltale nogle af de, der ikke eller kun sjældent fisker i åerne, men som nyder godt af Lilleåens ørredbestand under fiskeri på Randers Fjord og Djurslands Nordkyst, og kunne tænke sig at støtte arbejdet med denne bestand. Op mod 75-80 % af de havørreder, der trækker fra disse områder ind i Gudenåen styrer direkte op i Lilleåen for at gyde.

Læs mere >> 


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard