47 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25604 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

kilde :Pressemeddelelse fra FVM af 15-02-2006.
Fødevareministeren iværksætter ophugningsordning 
Onsdag d. 15 februar 2006 - af  Kim Holm Boesen  Læst 832 gange.
Fiskeringen mener: Denne ophugningsordning fører desværre ikke til mindre pres på fiskebestandene, da kvoten bare bliver fordelt på de tilbageværende, så det er bare en hjælp for erhvervsfiskere der önsker at forlade erhvervet!
Igen kan man være bange for, at det bliver de små både med skånsomt erhvervsfiskeri (garn, kroge og bundgarn) der forlader erhvervet, mens havbunds ødelæggerne bliver i erhvervet - de store bomtrawlerer.
------------------------------------------------------------
FVM tekst: Bekendtgørelsen om prioritering af ansøgninger om tilskud til ophugning af fiskerfartøjer er nu underskrevet og træder i kraft den 1. marts 2006.

I forbindelse med den fiskeripolitiske aftale af 3. november 2005 mellem regeringen og Dansk Folkeparti blev der afsat 240 millioner kroner til ophugning af fiskerfartøjer. Formålet med ophugningsordningen er at lette overgangen til den nye fiskeriregulering, der træder i kraft 1. januar 2007. Ny Regulering giver mulighed for at tilpasse fiskerflådens størrelse til fangstmulighederne og ophugningsordningen understøtter denne udvikling.

”I bund og grund mener jeg ikke, at ophugning af fiskerfartøjer er en offentlig opgave,” siger fødevareminister Hans Chr. Schmidt og fortsætter: ”Flådens størrelse skal tilpasses på grundlag af en aktiv udvikling, hvor erhvervet selv tilpasser sig fangstmulighederne løbende. Denne mulighed har erhvervet først fået med Ny Regulering, og jeg har tidligere givet fiskerne håndslag på at hjælpe erhvervet med ophugningsstøtte for at lette den store omstilling, der her er tale om. Det lever jeg naturligvis op til”.

Ny Regulering giver den enkelte fisker en råderet over faste andele af de danske kvoter - såkaldte fartøjskvoteandele. Ophugningsordningen betyder, at den enkelte fisker får lidt større andele end ellers og dermed et godt udgangspunkt for at udnytte det større råderum til et økonomisk fornuftigt fiskeri. Bedre økonomi i fiskerierhvervet betyder også bedre mulighed for at fremme bæredygtigt fiskeri samt bedre mulighed for at komme sorte landinger til livs.

”Det er klart, at ophugningen og Ny Regulering betyder, at antallet af fartøjer bliver mindre, og at nogle havne kan opleve en omsætningsnedgang. Jeg ser med glæde, at mange af de store fiskerihavne med stor dygtighed har udviklet deres forretningsområde. Det ligger mig meget på sinde også at gøre noget for de mindre havne. Fødevareministeriet vil derfor i det kommende år fokusere på de muligheder, der kan være her – fra traditionelle støtteordninger over udvikling af havbaseret akvakultur til et samarbejde med de nye kommuner om de muligheder lokal erhvervspolitik har for at spille sammen med fødevareministeriets politik,” siger Hans Chr. Schmidt.

For at et fartøj kan komme i betragtning til ophugningsstøtte, skal en fjerdedel af fartøjets fangst indenfor de seneste tre år bestå af arter, der er omfattet af den nye regulering. Det drejer sig om torsk, tunge, rødspætte, mørksej, kuller og brisling i alle danske farvande, jomfruhummer og dybvandsrejer i både dansk og norsk farvand, kulmule, pighvar og slethvar i Nordsøen, havtaske i norsk farvand samt sild og laks i Østersøen og Bælterne. Des større andel et fartøjs fangst har i arterne berørte af den nye regulering, des højere prioritering vil fartøjet få, i forhold til at modtage ophugningsstøtte. Ved prioriteringen tæller torsk, tunge og laks ekstra.

Fartøjet skal endvidere have haft en samlet landingsværdi for 2005 på minimum 224.000 kroner.

Læs mere >> 


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard