39 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25610 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

kilde :Pressemeddelelse fra SOK af 05-02-2006
Til kamp mod olie-svineriet 
Tirsdag d. 7 februar 2006 - af  Kim Holm Boesen  Læst 1102 gange.
Søværnets Operative Kommando blæser nu til kamp mod miljø-svineriet i de danske farvande med en storstilet havmiljøkampagne. Målet er at få så mange som muligt til at holde udkig efter olien, så forureningen kan opdages hurtigt. Det gør det lettere at bekæmpe olien før den driver i land og øger chancerne for at finde miljøsynderne. Kampagnen vil forhåbentligt også have en præventiv effekt.


Den lurende fare
Danmark er omkranset af over 7000 km kyststrækning. Det betyder at der aldrig er langt til havet.
Havområdernes samlede areal er ca. 2 1/2 gange så stort som Danmarks landareal eller ca. 105.000 km2.
Søværnet har til opgave at overvåge de næsten 100.000 skibe, der årligt passerer gennem danske farvande. Derfor har SOK døgnet rundt skibe på havet, Flyvevåbenet fly, der er udstyret med avancerede radarer, på vingerne ligesom der anvendes satellitter.
Alt sammen ressourcer, der skal medvirke til hurtigt at finde en olieforurening

- Jeg mener tiden er inde til at tage utraditionelle metoder i brug, for jeg synes ikke vi skal finde os i, at nogen bevidst kalkulerer med, at de uopdaget kan lukke olie ud i vores farvende.
De miljømæssige konsekvenser er uacceptable og de som sviner, skal både have en bøde og betale for oprydningen, siger kontreadmiral Nils Wang, der er chef for Søværnets Operative Kommando.

Jo hurtigere en olieforurening opdages, jo lettere er det at finde ud af, hvem der er synderen. Alle større skibes bevægelser i de danske farvande bliver optaget digitalt i Søværnets Operative Kommandos operationscenter. Ved hjælp af disse optagelser, kan man bagefter se, hvilke skibe som har været igennem et forurenet område. En hurtig observation kan derfor lette opklaringsarbejdet.

For at gøre miljøovervågningen så effektiv som muligt ønsker kontreadmiral Nils Wang at inddrage alle der færdes på havet – lige fra det maritime erhverv til den enkelte lystsejler eller havjæger.

- Jeg er ret overbevist om, at rigtigt mange gerne vil hjælpe os med at holde øje efter olieforurening. Vi vil jo gerne alle sammen kunne bade ved stranden på en varm sommerdag uden at få olieklatter mellem tæerne eller nyde en sejltur på havets blå uden ”duften” af olie, siger kontreadmiral Nils Wang.

Miljøministeren vil torsdag 9. februar fremsætte forslag til ny havmiljølov. Hvis loven vedtages vil det blandt andet betyde, at forurenede skibe kan idømmes højere bøder.


I alt blev anmeldt 422 mulige olieforureninger i 2005, hvilket er en lille tilbagegang i forhold til 2004.

Antal underslåede olieobservationsrapporter:
År 2000: 457
År 2001: 332
År 2002: 255
År 2003: 364
År 2004: 455
År 2005: 422

Der er allerede stor opbakning til havmiljøkampagnen, der støttes af Danmarks Rederiforening, Danmarks Fiskeriforening, Miljøstyrelsen, Danske Havne, Farvandsvæsenet og Søfartsstyrelsen. Kampagnens første del, som nu er startet, henvender sig primært til alle, der bruger havet til erhvervsformål.

Den anden fase, som søsættes i maj, henvender sig til fritidssejlerne. Søværnet er ved at få produceret et ”miljøvogtersæt”, der ud over at indeholde en vejledning i, hvordan man let kan melde observationer ind til Søværnets Operative Kommando, også indeholder en særlig miljøstander, så man på den måde kan signalere til potentielle miljøsyndere, at man er en aktiv ”havmiljøvogter”. – Jeg er overbevist om, at alene denne signalværdi, vil have en præventiv effekt, siger Nils Wang.

Ring til SOK på 8943 3099, når du ser olie i vandet.

Læs mere >> 


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard