71 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

kilde :Pressemeddelelse fra FVM af 21-01-2006
Sorte torsk undersøges 
Mandag d. 23 januar 2006 - af  Kim Holm Boesen  Læst 851 gange.
Fiskeridirektoratet undersøger sagen om ”sorte” torsk fra Barentshavet. Svensk TV4 sendte onsdag den 18. januar en dokumentarudsendelse om omfattende overfiskeri af torsk i Barentshavet. En dansk importør, Kangamiut A/S, blev i udsendelsen sat i forbindelse med overfiskeri. Fiskeridirektoratet iværksatte i går en regnskabskontrol af virksomheden.

På baggrund af de oplysninger, som fremkom i udsendelsen, har Fiskeridirektoratet taget kontakt til de russiske, svenske og norske myndigheder med anmodning om at få udleveret eventuelt materiale, som kan belyse, hvorvidt den danske importør Kangamiut A/S bevidst omsætter ulovligt fangede torsk.

Fiskeridirektoratets direktør, Esben Egede Rasmussen, siger om sagen: ”Overfiskeriet i Barentshavet er en meget alvorlig sag, og vi vil naturligvis gøre, hvad vi kan for at hjælpe vores russiske og norske kollegaer med at stoppe enhver ulovlig trafik, som måtte foregå via Danmark”.

Ofte omlæsses de russiske torsk fra flere trawlere til fryseskibe, inden de ad en eller flere mellemstationer kommer til EU-lande - heriblandt Danmark. Som udgangspunkt er det derfor meget vanskeligt for såvel myndighederne som virksomhederne at fastslå, hvorvidt der er tale om torsk, der er fanget indenfor kvoterne eller, om de kommer fra fartøjer, som fisker udover det tilladte. Fiskeridirektoratet kan derfor heller ikke på baggrund af oplysningerne i magasinet ”Kalla Fakta” fastslå om Kangamiut A/S har foretaget sig noget ulovligt.

”Vi har et udmærket samarbejde med russerne, og normalt ville vi ad de officielle kanaler få oplyst, hvis der var grund til mistanke. Det er ikke sket her,” udtaler Esben Egede Rasmussen og fortsætter: ”Men vi kan naturligvis ikke have den tvivl hængende, som udsendelsen efterlod – officielle henvendelser eller ej. Derfor iværksatte vi fredag den 20. januar en regnskabskontrol på Kangamiut A/S for at undersøge, om virksomheden bevidst omsætter sorte torsk.”

Regnskabs- og dokumentkontrol er et kompliceret og meget omfattende arbejde. Afhængig af virksomhedens størrelse og antallet af handler og leverandører kan det tage måneder at kontrollere alle bilag og anden relevant dokumentation. Fiskeridirektoratet vil, når der er overblik over virksomhedens handelsmønstre og bogføring i forhold til sine leverandører af russiske torsk, vurdere, om der sammenholdt med de oplysninger, som andre myndigheder måtte ligge inde med, er grundlag for at gå videre med sagen.

<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard