58 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Østersøtorsken og Sverige tabte - Danmarks Fiskeriforening tilfreds med Østersøaftale 
Onsdag d. 21 december 2005 - af  Kim Holm Boesen  Læst 1412 gange.
(Billedet er fra "Vestlige Østersø - Øresund nord for Helsingør hører med dertil - SKØRT ikke! - Den fine torsk på 23,5 er fanget af Niels Østervemb - Gadevang, Fiskeringen)

Danmarks Fiskeriforening er tilfreds med den aftale om Østersøen, der onsdag middag blev nået på Ministerrådet i Bruxelles. En aftale hvor TAC-kvoten for torsk bliver forhøjet med 15 procent i forhold til 2005, mens indsatsen skal reduceres med 10 procent.

- Vi har fra starten satset på at få forhøjet torskekvoten - især i den østlige del af Østersøen. Forhøjelsen på 15 procent svarer til, at fiskerne kan øge deres landingsværdi med 20-30 millioner kroner i 2006 i forhold til 2005, så derfor er vi tilfreds med aftalen, siger Flemming Kristensen og fortsætter:

- Den følger også den aftale, som blev indgået i Den Baltiske Fiskerikommission i begyndelsen af september - noget som vi i Danmarks Fiskeriforening har lagt vægt på.

Indtil for én uge var aftalen fra Den Baltiske Fiskerikommission stadig gældende, men så vendte Sverige rundt og krævede en reduktion på 15 procent på torskekvoten i det østlige Østersø. Det bragte sindene i kog på førstedagen af Ministerrådsmødet i Bruxelles, men ikke mindst takket været hårdt arbejde fra den danske delegation gik EU-Kommissionen tilbage til den allerede indgåede aftale fra Den Baltiske Fiskerikommission.

Aftalen indebærer - i hovedtræk - at danske fiskere må fange 15 procent flere torsk i såvel den østlige som den vestlige Østersø i 2006. Til gengæld må de betale med en reduktion af indsatsen på 10 procent i forhold til 2005.

Derudover bliver Bornholmer-dybet åbnet for fiskeri fra den 1. november til den 30. april. I lukkeperioden - fra den 1. maj til den 31. oktober - er det fortsat tilladt at fange torsk som bifangst. Det forudsætter, at man har et fartøj på under 12 meter og bruger garn med en større maskestørrelse end 110 millimeter, og at bifangsten af torsk er på under 10 procent.

Denne del af aftalen - med bifangst af torsk - forventes at få betydning for omkring 75 fartøjer i Østersøen.
------------------------------------------------------------


Minister er glad for Østersøaftale

Fødevareminister Hans Christian Schmidt glæder sig over, at der nu er indgået en aftale om Østersøen for 2006. Det gav han klart udtryk for, da han omkring klokken 13 onsdag briefede den danske presse omkring aftalen.

- Det har været intense forhandlinger, der nu er endt med en aftale, som jeg mener er balanceret. Og med det mener jeg, at man ender med ikke at ændre på en allerede indgået aftale, sagde ministeren og hentydede til, at der i de sidste dage op til starten på Ministerrådsmødet blev kastet en forhandlingsbombe ind af Sverige, der pludselig ville have en reduktion af kvoten på torsk i den østlige Østersø.

- Jeg mener, at det ville have været en kæmpe problem, hvis jeg skulle hjem og forklare, at en indgået aftale pludselig bliver ændret, mente Hans Christian Schmidt og tilføjede:

- Jeg er glad for aftalen, og jeg glæder mig især over, at kommissæren, Joe Borg, sluttede af med at sige, at han foretrækker den aftale, vi er landet på, af hensyn til torsken. Og jeg mener, at det her sikrer, at der også er torsk i fremtiden, lød det fra ministeren.

Han hæfter sig også ved, at det nu bliver op til de enkelte lande selv at lave aftaler for, hvornår de ekstra lukkedage af fiskeriet skal placeres. Det drejer sig om 30 dage i den vestlige Østersø og 27 dage i den østlige Østersø.

- Det har været afgørende for os, at vi selv kan bestemme det, og jeg vil lytte meget til, hvad erhvervet og industrien ønsker, sagde Hans Christian Schmidt.

Han noterer sig også, at Sverige står helt udenfor aftalen om Østersøen, og at de som de eneste stemte nej på Ministerrådet.

- Jeg synes, det er trist, at Sverige står uden for aftalen. Jeg synes, de skulle have været med, konstaterede ministeren kort.


Kilde: Pressemeddelelser fra Danmarks Fiskeriforening af 21. december 2005


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard