42 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25610 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

kilde :2 Pressemeddelelse fra FVM af 22-11-2005
Flere torsk fra Østersøen til erhvervsfiskerne til næste år 
Onsdag d. 23 november 2005 - af  Kim Holm Boesen  Læst 885 gange.
EU's fiskeriministre havde i dag en første drøftelse af kvoterne for torsk i Østersøen for 2006, hvor der var enighed om at forhøje mængderne med 15 procent. Men Kommissionen betingede sig en reduktion af fisketiden med 10 procent.

Det forventes, at Kommissionen vil foreslå et to-måneders stop i den vestlige Østersø fra 15. marts til 14. maj og et tre-måneders stop i den østlige Østersø fra 15. juni til 15. september samt yderligere lukning i 35 søndage i den vestlige del og 24 søndage i den østlige del.

Ministrene var generelt enige om, at en ugentlig lukkedag er en dårlig løsning af hensyn til planlægningen af fiskeriet. Weekendlukning eller lukning i en samlet gruppe af dage hver måned blev betragtet som en mere hensigtsmæssig fremgangsmåde.

Fødevareminister Hans Chr. Schmidt udtaler:
"Jeg er først og fremmest tilfreds med, at vi ikke indfører en kompliceret havdageordning i Østersøen. Men det er helt afgørende, at de beslutninger, vi træffer, afspejler, at torsken i den vestlige Østersø har det bedre end torsken i den østlige del. Og vi skal derfor finde en ordning, der ikke medfører flere lukkede dage i den vestlige del end i den østlige del. Fiskernes mulig­heder for at planlægge deres fiskeri må heller ikke forhindres unødigt. Derfor er en søndagslukning en fuldstændig uholdbar løsningsmodel."

Der var også en drøftelse af mulighederne for fiskeri efter andre arter under den lukkede periode.

"Fiskeri efter laks skal helt undtages fra lukningen, idet der ikke fanges torsk i dette fiskeri. Jeg mener ligeledes, at fiskeriet efter fladfisk skal kunne finde sted med bifangstgrænser for torsk."

EU's fiskeriministre nåede også i dag til enighed om nye regler for fangstredskaber, maskestørrelser m.v. for fiskeriet i Østersøen.

Der er hermed opnået en forenkling og en harmonisering af de tekniske regler i Østersøen med en lang række positive elementer.

"Vi er med de resultater, vi har opnået i dag, kommet et stort skridt nærmere i retning af en forenkling af EU-reglerne - samtidig med at der tages højde for regionale forskelle. Det er resultater, som jeg kun kan hilse velkommen," siger fødevareminister Hans Chr. Schmidt.

Blandt hovedelementerne i aftalen kan fremhæves følgende:
-Ministrene var enige om at fastholde reglerne om udfasning af drivgarn i Østersøen, som besluttet i 2004, men tempoet for udfasningen ændres i den østlige del af Østersøen. Fiskeriindsatsen ved fiskeri med drivgarn opretholdes således på samme niveau i 2006 og 2007 efterfulgt af et fuldstændigt forbud mod anvendelse af drivgarn i Østersøen fra den 1. januar 2008.
- Der er - udover det nuværende redskab til trawlfiskeri efter torsk (det såkaldte BACOMA) -indført et nyt trawlredskab med firkantmasker (T90), således at fiskerne har valgmulighed mellem de to redskaber.
- Perioden, hvor der kan fiskes efter laks med krog, udvides med fire måneder. Det er meget vigtigt for de fiskere, som hidtil har fisket med drivgarn, og som skal omstille deres fiskeri til krogfiskeri som følge af indførelsen af drivgarnsforbudet.

"Vi har med udvidelsen af perioden for laksefiskeri med krog lettet fiskernes omstilling til et mere selektivt fiskeri, og dét lægger jeg overordentlig stor vægt på," siger fødevareministeren.

Ministrene har også truffet beslutning om ikke at tillade bomtrawlsfiskeri i Østersøen. Og der indføres et forbud mod fiskeri efter ål med trawlredskaber med henblik på at beskytte ålebestanden.

Mindstemaskestørrelsen for tungefiskeri forøges fra 90 til 110 mm, men med en overgangsbestemmelse på seks måneder med henblik på, at fiskerne får en passende periode til at udskifte deres garn.

Mindstemålet for landing af skrubbe reduceres fra 25 cm til 23 cm i den vestlige del af Østersøen, hvilket medfører en reduktion af udsmid.

<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard