50 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25604 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

kilde :DN Pressemeddelelse af fredag den 16. september 2005
Er der odder på Sjælland 
Mandag d. 19 september 2005 - af  Kim Holm Boesen  Læst 894 gange.
Den nu afdøde tidligere formand for SU, Preben Ellefsen, påstod, at han havde fundet spor af odder ved Esrum å. Det blev dog aldrig bevist, men nu vil DN afklare det - er der stadig odder på Sjælland:

Odderen er på vej frem i det jyske. Til gengæld ved man ikke meget om forekomsten af odder på Sjælland, hvor en lille bestand menes at holde stand. Derfor vil Danmarks Naturfredningsforening nu iværksætte ”Projekt odder” i Vestsjælland for at ud af, om der stadig er oddere i landsdelen.

Det går fremad med odder-bestanden i Jylland. Til gengæld er der for ganske nylig sået kraftig tvivl, om der stadig lever oddere på Sjælland. Det seneste tegn var nogle ”odder-ekskrementer”, som nu drages i tvivl. Dermed er det ti år siden, at man med sikkerhed fandt tegn på dyrets eksistens på Sjælland – nærmere bestemt i Vestsjællands Amt.

Det er baggrunden for, at private lodsejere i Vestsjællands Amt, der bor tæt på åer og andre potentielle odder-levesteder, i den nærmeste fremtid vil modtage en forespørgsel fra naturfredningsforeningen om at bakke op om projektet. Projektet går bl.a. ud på, at frivillige får lov til at se efter odder-spor på private jorde. Derfor henvendelsen til de private lodsejere i Vestsjælland.

”Der er brug for at vide, om der stadig er oddere på Sjælland og i givet fald hvor. Og det koster rigtig mange arbejdstimer at gå potentielle odder-lokaliteter igennem. Vi mener, at det er oplagt at bede naturinteresserede om at give et nap med ved at kigge efter odder-spor i naturen. Derfor vil vi forsøge at oprette et hold af frivillige medlemmer og andre naturinteresserede, som kigger efter spor af oddere i form af ekskrementer og fodaftryk på de ruter, vi udstikker på forhånd. Men projektet kræver, at vi får grønt lys fra ejerne af steder, hvor der muligvis lever oddere,” siger Bo Håkansson, biolog i Danmarks Naturfredningsforening og ankermand på projektet.

Danmarks Miljøundersøgelser, DMU, og Vestsjællands Amt bakker ideen op. Nu håber naturfredningsforeningen på yderligere opbakning fra lodsejere i de områder i Vestsjællands Amt, hvor der måske stadig lever oddere.

I næste uge lancerer naturfredningsforeningen en hjemmeside om projektet på se linket HER\dyr, hvor man kan læse mere om planerne og give sig til kende, hvis man er interesseret i at medvirke som frivillig.

Læs mere >> 


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard