56 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

kilde :Pressemeddelelse fra FVM af 20 Juni 2005
Fisk to gange om ugen 
Mandag d. 20 juni 2005 - af  Kim Holm Boesen  Læst 835 gange.
Se det kan vi lystfiskere gå ind for, men det er dog ikke fisketure, men at spise mere fisk det drejer sig om.

Fødevareministeriet har netop besluttet at give fiskebranchen godt syv millioner kroner til en ny kampagne, der skal få danskerne til at spise mere fisk og have øje på underudnyttede arter.

Selvom et af kostrådene lyder: ”Spis fisk og fiskepålæg - flere gange om ugen”, så har danskernes gennemsnitlige indtag af fisk været faldende i de senere år. Kostundersøgelser fra Danmarks Fødevareforskning viser, at vi burde spise omtrent dobbelt så meget fisk og fiskepålæg, som vi i øjeblikket sætter til livs.

Fiskebranchens kampagne ”Fisk to gange om ugen” vil gøre en særlig indsats overfor børn og unge. Skolerne skal have øget deres viden og kendskab til fisk og skaldyr som ernæring. Idéen er at udvikle et skoletilbud, som skal indgå i undervisningen om ernæring, biologi og miljø, i et samarbejde mellem skolerne og lokale fiskere samt fiskehandlere.

Udover mere generel markedsføring af fisk skal en del af kampagnekronerne også bruges til at finde ud af, om forbrugerne ved, at fisk er sundt, og at det er nemt at tilberede fisk uden ben. Dernæst hvad der skal til førend forbrugerne vælger fisk.

Bag kampagnen står Oplysningsudvalget for Fisk og Skaldyr, som består af Danmarks Fiskeriforening, 3F, Dansk Fisk, Danmarks Fiskeindustri- og Eksportforening, Danmarks Fiskehandlere, Dansk Aquakultur og Danske Havne.

”Havet omkring Danmark indeholder nogle af de fineste fisk, som man kan opdrive. Men det er jo synd og skam, at vi ikke spiser nogle flere af dem selv. En stigning i forbruget af fisk ville ikke bare gavne vores sundhed, men også fiskebranchens økonomi. Selv holder jeg meget af at spise fisk, og det ville være en glædelig udvikling, hvis kampagnen kunne få især flere børn og unge til at råbe på fisk til middag,” siger fødevareminister Hans Chr. Schmidt.

Når man spiser fisk regelmæssigt, nedsættes risikoen for blodprop i hjertet og hjernen. Det skyldes, at fede fiskearter indeholder sunde fiskeolier - de såkaldte omega 3-fedtsyrer. Desuden er fisk rig på jod, selen og D-vitamin. Ved at spise fisk to gange om ugen er man samtidig med til at forebygge overvægt, kolesterolrelaterede sygdomme, aldersdiabetes og knogleskørhed.

Bevillingen på 7,2 millioner kroner til kampagnen er givet gennem fiskeriudviklingsprogrammet FIUF (Finansielle Instrument til Udvikling af Fiskeriet). Programmet finansieres af EU og den danske stat og administreres af Direktoratet for FødevareErhverv.
Du kan læse mere om mulighederne for at søge tilskud på: se linket HER

<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard