26 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25611 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

kilde :Pressemeddelelse fra FVM af 08 Juni 2005
ICES: Fremad for fiskebestande - torsken i Østersøen og tungen i Skagerrak/ Kattegat 
Onsdag d. 8 juni 2005 - af  Kim Holm Boesen  Læst 916 gange.
Det internationale Havforskningsråd (ICES) fremlægger officielt ny rådgivning fredag om flere bestande af stor betydning for dansk fiskeri. Rådgivningen viser, at mange bestande har stabiliseret sig, og at det nu går fremad for flere bestande - herunder torsken i Østersøen og tungen i Skagerrak/ Kattegat.

´´Det er glædeligt, at vi nu ser en bedring af torskebestandene i Østersøen. Rådgivningen indikerer, at de mange bevaringstiltag, der er gennemført i de senere år for torsk i Østersøen, nu er ved at bære frugt,´´ siger fødevareminister Hans Chr. Schmidt og fortsætter:

´´De nye tal giver grundlag for en forhøjelse af kvoten i Den vestlige Østersø, og vi vil nu sammen med de øvrige lande omkring Østersøen og Kommissionen gennemgå rådgivningen for at vurdere, om der også er plads til en forhøjelse i Den Østlige Østersø´´.

I Kattegat anbefaler ICES igen i år et stop for fiskeri af torsk, da bestanden stadig er i en dårlig tilstand. Men den tilladte fangstkvote er allerede så lille, at den kun dækker den bifangst af torsk, som fiskerne ikke kan undgå at få i deres net.

´´Der er behov for, at vi ser på, hvordan vi bedst sikrer torsken i Kattegat en positiv udvikling. Men et fuldstændigt stop for torskefiskeri kan efter min mening ikke komme på tale, da det kun vil medføre udsmid af gode torsk,´´ siger Hans Chr. Schmidt.

Rådgivningen for tunge vil først være klar i næste uge, men nye undersøgelser viser en sund bestand.

´´Det er positivt, at samarbejdet mellem fiskere og biologer har ført til nye informationer om tungebestanden i Skagerrak/Kattegat. Jeg forventer, at ICES allerede i næste uge kan fremlægge tal, der kan danne grundlag for en forhøjelse af kvoten for tunge allerede i år´´.

ICES peger atter på, at ålebestandene i alle europæiske farvande fortsat er på et meget lavt niveau, og at det nuværende fiskeri ikke er bæredygtigt. Der er derfor behov for iværksættelse af en genopretningsplan for ål.

´´Desværre viser rådgivningen fra ICES, at det fortsat står galt til med ålebestandene. Jeg mener, at der er behov for en samlet EU-indsats, der omgående griber ind over for det omfattende fiskeri af åleyngel, der finder sted i en række sydlige lande.´´

I løbet af sommeren fremlægger fødevareminister Hans Chr. Schmidt en ny samlet plan for regulering af dansk fiskeri. Ministerens krav til den nye fiskeriregulering er blandt andet, at den mindsker udsmiddet af fisk.

´´Udsmid af gode spisefisk er helt uacceptabelt. Jeg forlanger derfor, at den nye fiskeriregulering tager hånd om problemet, og det vil også kunne forbedre biologernes bestandsvurderinger yderligere, fordi de jo tager højde for fiskernes udsmid.´´

Fødevareministeriet har allerede et udviklingsprogram til 30 millioner kroner fordelt over tre år til udvikling af nye selektive fangstredskaber, der også skal være med til at mindske udsmiddet af fisk.

<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard