41 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25610 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

kilde :Pressemeddelelse fra FVM af 4. maj 2005
Et møjsommeligt puslespil er blevet løst - Nørreballe Nor genskabes! 
Onsdag d. 4 maj 2005 - af  Kim Holm Boesen  Læst 785 gange.
Fødevareministeriet har skaffet jord til et stort vådområdeprojekt på Langeland. Det drejer sig om Nørreballe Nor på Langeland, hvor 60 ha jord er blevet genskabt som naturområde for fugle, fisk og planter.

For at kunne genskabe naturområdet har det været nødvendigt at gennemføre en jordfordeling i området for at undgå konflikter mellem landbrugs- og naturinteresser. Jordfordelingen har betydet, at det har været muligt at flytte landbrugsproduktionen ud af Nørreballe Nor og over på andre arealer som Fødevareministeriet har skaffet i forbindelse med projektet. Uden jordfordelingen havde det formentligt været umuligt at gennemføre projektet.

Tidligere har der langs Langelands vestkyst ligget en lang række dyrerige laguner. Men med tiden er de fleste blevet tørlagte og dermed fattige på dyreliv. Det har derfor været meget vigtigt at få gennemført projektet, så denne udvikling kan vendes.

”Målet er at skabe en rigere natur, til gavn for både mennesker og dyr. Tørlagte vådområder og udrettede vandløb hører en tidligere epoke til. Vi kan gennem en målrettet indsats gendanne nogle af disse naturområder. Det er projektet på Langeland et godt bevis på”, siger Fødevareminister Hans Chr. Schmidt.

Projektet, som netop er blevet indviet, har været et samarbejde mellem de lokale lodsejere, Fyns Amt, Skov og Naturstyrelsen og Fødevareministeriet.

I alt har ca. 35 jordejere været involveret i fordelingen af de mere end 60 ha jord. Det har været en forudsætning for at realisere projektet, at arealerne blev samlet og derefter kunne overdrages til Fugleværnsfonden. Derfor har Fødevareministeriets jordfordelingskontor i Tønder haft travlt med at opkøbe jorde og indgå frivillige aftaler om jordbytter med de mange forskellige lodsejere.

At Fødevareministeriet har kunnet samle så store arealer, har kun kunnet lade sig gøre, ved hjælp af landmændenes velvillige indstilling til at være med til at forandre landskabet. Det har dog alligevel krævet mange timers intens og tålmodige lodsejerforhandlinger for at sikre jordkøb og jordfordeling, men både lodsejerne og Fugleværnsfonden - som nye ejere - er godt tilfredse med resultatet.

”Det er glædeligt, at det har været muligt at få så mange interesser til at gå op i en højere enhed. Naturgenopretning skal ikke være et modsætningsforhold mellem natur og erhverv. Landmanden er en central brik i den danske naturforvaltning. Men der er brug for fleksibilitet, og løsningen på Langeland er et godt eksempel på, at fleksibiliteten er til stede, når man griber det rigtigt an,” fastslår Hans Chr. Schmidt.

<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard