31 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25618 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

En fantastisk lørdag på kysten 
Søndag d. 27 februar 2005 - af  Henrik Lomholt  Læst 1597 gange.
Det er sådan en tur, der vil stå i ens erindring i rigtig mange år fremover.

Det var en smuk afslutning på dagen, da solen brød igennem sidst på eftermiddagen, og sendte sine livgivende stråler ud over et stemningsfuldt Lillebælt - et bælt, hvor strømmen bare kørte som den skal og hvor dagen allerede havde velsignet vort lille selskab på tre med ren og skær fiskelykke.

For knapt var vi kommet rigtig i gang, førend havørred-debutanten "Jansen" havde fået hul på "bylden" med en smuk blank overspringer på imponerende 2,3 kilo fordelt på 57 cm. Den faldt for en af mine "hemmelige" våben, som Jansen havde lånt, - en Lawson kystwobler på 30 gr. i farven sølv/blå.

Turen var redet, - og debutfangsten blev fejret behørigt med en dejlig vejrkølet julebryg fra sidste år.

Nu er "Jansen" jo Københavner af oprindelse, så vi lovede ham at nu skulle vi nok lige finde forældrene til hans smukke ørred, - vi to jyder måtte jo, trods vor glæde på hans vegne, forsvare den jyske ære på vor egen hjemmebane.

Der skulle dog gå op mod 2 timer uden så meget som et hug, inden tingene ændrede sig i Jydelands favør. Jeg havde lige været på land for at sætte mit topøje fast, - det havde drejet sig, men blev fæstnet igen ved hjælp af en lighters varme (nogen gange kan det være en fordel at være ryger). Samtidig havde jeg skiftet mit lille 16 grams Hugo blink ud med en Lawson 30 grams wobler i den lidt mere dæmpede farve sort/rødlilla/sølv.

Jeg lagde et ca 80 meter kast skråt ud mod strømretningen og nød solens stråler, der skinnede ind over vandet, så man virkelig fik en dejlig forårsfornemmelse i maven.
Jeg nåede lige at tænke en veltilfreds tanke om min teori med at rødt er magisk i sollys, - så kom hugget - næsten helt ude i kastet. Jeg elsker det! At kroge en fisk helt derude, i ganske hård strøm, er virkelig fedt.

Jeg var straks klar over, at det her var stort, og en torsk var det tydeligvis ikke, - dertil var bevægelserne for enden af de mange meter Powerpro 0,10mm line for iltre. Nu fulgte fisken tungt, men vredt med indtil den kom ind over lavere vand, og var den vred før, ja så gik den amok her. Den tog det ene udløb efter det andet, og jeg bad højt til samtlige Guder, om at den her måtte jeg have - det måtte ikke gå som så ofte før med de store havørreder jeg har kroget og mistet i Bæltet!

"Jansen" kom ind fra venstre og havde ketcheren klar, mens JJ stod og to billeder af strabadserne på min højre side. Det her kunne ikke gå galt. Fisken nærmede sig "Jansen" og fik øje på nettet og blev rigtig sur igen. Nu blev jeg nervøs, og bad den noget mere erfarne udi landing af sølvtøj JJ, om at bytte med "Jansen". Som sagt, så gjort - og efter få øjeblikkes yderligere nervepirrende "tovtrækkeri", måtte dyret se sig besejret, idet den gled ind i en sikkert og elegant håndteret ketcher. Primatbrøl! Yes !

Fisken var på land, gok i nøden. Og nu så vi det først. Det her var en fotomodel i verdensklasse. Aldrig havde vi set en så smuk og velproportioneret havørred. Så blank, at den skinnede som nypudset tretårnet sølv; pletter så store og sorte, at de lignede krydser på en stemmeseddel; en vom så hvid som det omgivende sne og sidst men ikke mindst så fed og velnæret, at man med 112% sikkerhed kunne erklære den for: overspringer.
Den lille digitalvægt stoppede ved 3,5 kg. og målebåndet viste bare 62 cm.

Jo, det var en dejlig dag, og det bliver nok vinterens sidste tur på kysten, for på tirsdag er det atter forår, - og så skal vi snart ud at fiske igen. Er det ikke bare fantastisk at være inficeret af ren og skær fiskelykke ?

NB! BILLEDER FØLGER ONSDAG DEN 2. MARTS KL. CA.19


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard