32 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25610 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

kilde :Lilleaaen.dk
Status for elfiskeriet i Lilleåen 
Søndag d. 5 december 2004 - af  Steen Lindkvist Nielsen  Læst 1063 gange.
Vanen tro havde Hadsten Lystfiskeriforening og Langå Sportsfiskerforening slået kræfterne sammen for at elfiske til Gudenåens Ørredfonds klækkeri ved Bjerringbro. Ikke så meget af hensyn til Lilleåen, som stort set klarer sig selv med hensyn til reproduktion, men nok så meget af hensyn til nogle af Gudenåens andre tilløb, f.eks. Nørreåen, og til en række af de sjællandske vandløb, som får vildfiskeyngel fra Lilleåstammen via Fyns Laksefisk.

I år var en anden aftager Danmarks Fiskeriundersøgelser, som netop har igangsat en større undersøgelse af de jyske ørredbestandes lokale tilpasninger, og her indgår Lilleåen ørreder som en væsentlig del.

Som noget nyt havde foreningerne valgt at stryge fisk direkte ved åen, fremfor at hjembringe moderfiskene til senere strygning. Det giver knap så meget rogn, men til gengæld også væsentlig mindre håndtering af fiskene, og dermed mindre stress. Det betød også, at man valgte at elfiske højt oppe i Lilleåens hovedløb.

Første runde blev afviklet søndag den 21. november. Her blev der fisket en strækning, hvor åen ofte kun er 1½ m bred, men hvor der er meget grusbund og godt med strøm. Stykket blev taget i to etaper, som gav i alt 104 fisk. Af disse kunne 13 hunner og 27 hanner umiddelbart stryges, mens 15-20 fisk allerede var udleget.

Overraskende for mange var der en del store hanfisk omkring 80 cm, samt et par enkelte hunfisk i samme størrelse.

Anden runde blev så afviklet i dag, den 5. december. Her skulle der fiskes en knap så lang strækning opstrøms Hadsten og ned gennem byen. Også dette foregik i to etaper, med første stop umiddelbart uden for Kvickly og Netto i den bedste juleindkøbstid. Det gav en ekstra oplevelse for nogle af de julehandlende, da elektroden afslørede en massiv tæthed af havørreder lige uden for byens kulturhus. Ca. 10 stk. mellem 60 og 85 cm på en strækning af ca. 25 meter! Hertil et væld af små og store bækørreder.

Videre ned gennem Lilleåparken gik det for alvor løs, og slutresultatet blev i alt 80 fisk, den største en hun på 89 cm. Også denne gang var ca. 20% af fiskene allerede udlegede.

Sammenlagt gav de 184 fisk ca. 8 liter rogn, hvoraf Gudneåens tilløb sskal have ca. 6 liter. resten bliver altså til sjællandske ørreder. Hertil kommer de ca. 50 fisk, som er bragt ud til Dansk Center for Vildlaks, og som først stryges senere. Formentlig bliver der 8-10 liter rogn til overs, når Danmarks Fiskeriundersøgelser har fået, hvad de skal bruge til deres undersøgelser, og dette overskud vil også blive brugt til sjællandske udsætninger.

Du kan læse mere om elfiskeriet i Lilleåen på linket herunder, hvor du også kan finde flere billeder fra fiskeriet.

Læs mere >> 


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard