54 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

kilde :Fiskeringen
Masser af ørreder i Esrum Å, både store og små! 
Onsdag d. 24 november 2004 - af  Kim Holm Boesen  Læst 1174 gange.
af Benny Østergaard, Fiskeringens Strømsvandschef. Foto af Gert Bjørkmann, Esrum Ålaug

I weekenderne 6. – 7. og 13. – 14. november var Esrum Ålaug ude på årets elbefiskning efter moderfisk i Esrum å. De gav igen i år et meget flot resultat på 75 fisk. Starten den 6. november var ikke så god, her blev det kun til 11 fisk, med en snit størrelse på 1,5 kg. Men søndagen den 7. var flot. 27 fisk på stykket op mod Esrum by! Og snitvægten var omkring 5kg!
Lørdag den 13. var vi ude igen, og her var dagens resultat kun 7 fisk, heraf 6 hunner på fra 5,7 kg til 3kg og en fuldt udfarvet hanfisk på 1,5kg.
Søndag den 14. blev helt vild. Allerede efter den første halvdel af den sidste strækning op mod Esrum by stoppede vi fiskeriet da der var fisk nok – 25 stk.
Fiskene havde den dag en meget fornem gennemsnitsstørrelse på ca. 4,5 - 5 kg, med den største på hele 10 kg (en hanfisk), og 4stk. over 8 kg.
Udover et par pæne bækørred på 1 til 1,5 kg. så vi igen søndag mange småørreder fra 10 cm og op til 25 cm, samt småyngel, så det tyder godt for fremtiden i åen.

Store Strygedag
Store Strygedag blev afholdt den 21. november, med flot fremmøde ca. 150, der på Esrum Møllegård, hvor Esrum Ålaugs klækkeri ligger, kunne overvære strygningen af moderfiskene. ”Fiskemor” Ellen klarede alene strygningen af de 75 fisk, trods kulde og våde fingre, på kun 3 timer. Også i år havde vi arrangeret strygningen således, at børnene kunne komme helt tæt på, og de fulgte ivrigt med i det hele, med mange spørgsmål til følge.
Efter strygningen blev det vist hvordan æg og mælk blev blandet og derefter lagt i klækkebakkerne.

Ålauget samarbejdede igen i år med Naturskolen på Møllegården om arrangementet, således, at man i deres lokaler, kunne se æg og mælk under mikroskop, og børnene kunne få lov til at skære i nogle døde fisk skolen havde skaffet (ikke vores ørreder!).

På denne dag er der også præmieuddeling i Fiskeringens og Ålaugets Esrum Å- og Søørredcup, en konkurrence der løb året igennem, for ørreder fanget i Esrum å og Esrum sø.
Største tilmeldte ørred fra søen på 2,9 kg blev fanget af Steffen Monberg under geddefiskeri den 1. maj. Største tilmeldte ørred fra åen på 5,83 kg blev fanget af Erik Nielsen. Begge disse flotte fisk blev præmieret med hver en check på 500 kr. i præmie.
Derudover blev der trukket lod blandt alle tilmeldte ørreder der ikke blev præmieret (2 havørreder og 2 regnbuer fra åen). Her var Henrik M. Knudsen den heldige og rendte med en check på 500 kr.
Det er ikke mange fisk der var tilmeldt, ud af de 30 fra åen og 3 fra søen, som jeg kender til.

Læs mere >> 


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard