37 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25604 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Nordjysk Mesterskab i havfiskeri 
Søndag d. 15 august 2004 - af  Lars Aagaard  Læst 1033 gange.
Lørdag, den 7. august var Snøren for anden gang arrangør af Nordjysk Mesterskab i havfiskeri. Arrangementet indgik i år i Ambassadeur-Cuppen og var således åben for alle medlemmer af Dansk Havfisker Forbund. I alt 32 lystfiskere fra hele landet deltog.

Snøren havde naturligvis valgt Hanstholm som udgangspunkt, idet fiskeriet på Det Gule Rev ud for Hanstholm vel er det ypperste, der kan præsenteres i Danmark. De tre kendte både Mølboen, Bonito og Yellow Reef var booket til lejligheden. Vejret havde i ugen op til arrangementet været utroligt smukt, næsten tropeagtigt, og det gode vejr fortsatte også den 7. august. Temperaturen lå omkring 25-30 grader, skyfrit og næsten ingen vind fra østlig retning. Strømforholdene var ganske rolige, så betingelserne for vragfiskeri var absolut optimale.

Bådene skulle afgå fra Hanstholm Havn præcis kl. 6.00 og være tilbage igen kl. 17.00. Forinden afgang skulle deltagerne registreres, tilmeldes holdkonkurrencen og have de sidste informationer. Vi, det vil sige Rene Abrahamsen, Rene Østergaard, Torkild Østergaard, Gert Nielsen og undertegnede, var derfor på plads ved havnen allerede kl. 4.30. Rene A. havde medbragt campingvogn som base for alt det administrative.

Omkring kl. 5.00 mødte de første deltagere op. De blev alle modtaget med gratis morgenkaffe, rundstykker og en lille en til halsen. Da registreringen var overstået kunne vi konstatere, at ikke færre end 40 to-mandshold var tilmeldt konkurrencen. Lodtrækningen om bådene var gennemført på forhånd, men lodtrækningen om pladserne på de enkelte både fandt sted umiddelbart inden ombordstigningen. Præcis kl. 6.00 lagde bådene fra kaj.

På Bonito valgte skipper Hans Hagerup at satse på vragfiskeri. Hans fandt et par gode positioner på ydersiden af revet. Vanddybden var ikke mindre end ca. 130 m. Inden vi nåede dertil, passerede vi et vrag omtrent midt på revet. Vraget skulle være kendt for at kaste pæne store mørksej af sig. Sådan skulle det dog ikke være i dag. Der blev fanget et par pæne langer og en del mellemstore torsk. På de efterfølgende vrag skulle der være størst chance for torsk, men her vrimlede det med mellemstore mørksej. Straks vi nåede bunden var der bid, og opstigningen kunne begynde. Og sådan fortsatte det. Skulle det en sjælden gang ske, at der ikke var bid ved bunden, var muligheden ikke spildt. Ca. 30-40 m oppe i vandet stod endnu en stime mørksej, også de var bidelystne. Armene blev meget lange i løbet dagen, det kræver sin mand/kvinde at trække de kampstærke mørksej op fra dybet.

I løbet af dagen blev der fanget lidt forskellige arter. På Bonito blev der landet torsk, langer, mørksej, makrel og kuller.

På de to øvrige både blev der også fanget en del mørksej, men her valgte man i højere grad at satse på artsfiskeriet. På en enkelt båd blev der landet hele 7 forskellige arter. Foruden de forannævnte arter blev der fanget knurhane, rødspætte, issing, hornfisk, hvilling og lubbe.

Kl. 17.00 lagde alle tre både til ved kajen igen. Det kunne konstateres at alle havde haft et forrygende fiskeri, og stemningen var næste euforisk blandt deltagerne. Straks efter ankomsten i havnen begyndte indvejningen af de mange fisk, og sideløbende hermed foregik resultatberegningen i campingvognen. Mens deltagerne ventede på resultaterne var der gratis øl og vand til alle.
I det følgende gengives de væsentligste resultater:

Individuelt:
1. Jan Christensen, Greve 334,00 points
2. Michael Lorentzen, ØLK 328,29 points
3. Carsten Christensen, Skagen 324,00 points
4. Søren Kristensen, Frederikshavn 308,09 points
5. Claus Pedersen, Snøren 301,17 points
6. Torben Hansen, BG Bank 294,03 points

Hold:
1. Carsten Christensen, Skagen og Jan Christensen, Greve 658,00 points
2. Carsten Christensen, Skagen og Søren Kristensen, Frederikshavn 632,09 points
3. Carsten Christensen, Skagen og Lars Lauenborg, Skagen 614,73 points

Største fisk:
Bennedikte Havemann, Sø-stjernerne: mørksej 6,8 kg.

Sjældneste fisk: Jan Lund, Skagen: Kuller

Bedste båd: Bonito: 1968 points

Til de nævnte vindere var pokaler og præmier sponseret af Fiskefeber, Grene Industri-service, Finn’s Fiskegrej, Astro, Aalborg Jagt, Klarup Båd og Motor, Kaas Jagt og Fiskeri, Jægeren og Lystfiskeren.

<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard