61 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

kilde :KS
Forhåbentlig ingen massakre på smolt i år 
Onsdag d. 3 marts 2004 - af  Mogens Laursen  Læst 1214 gange.
Sidste forår oplevede Kolding Sportsfiskerforening en ren massakre på udsatte smolt med carlinmærker – hvor flere hundrede smolt blev fanget, og mærket revet af fiskene.
De små fisk fik dermed en skade som betød, at de ingen chance havde for overlevelse, og kun med det formål at fangerne kunne indkasserer en dusør for carlinmærkerne hos DFU - (DFU valgte dog, at der ikke skulle udbetales dusør for carlinmærker fra smolt).
Denne hensynsløse handling betyder, at sidste års udsætning af mærkede smolt på det nærmeste var spildt arbejde for DFU, da det store tab vil ødelægger helhedsbilledet af årets udsætning af såvel mærkede smolt som fedtfinneklippede smolt, idet man må formode at mange af de mærkede smolt er blevet skadet ved dette griske fiskeri, dog uden at være bragt på land, og at mange mærker ikke er indsendt idet der ikke blev udbetalt dusør.

Kolding Sportsfiskerforening har som følge af sidste års forehavende valgt, at informere om årets udsætning, og hvad man skal gøre hvis der fanges en mærket fisk.
Nedenstående tekst er sendt ud til alle medlemmer via medlemsbladet samt på foreningens hjemmeside:


Kolding Sportsfiskerforening mærker sammen med Danmarks Fiskeriundersøgelser 3000 stk. havørredsmolt (18 – 20 cm) med grønne Carlinmærker i starten af marts måned.
På Carlinmærket står et nummer, som senere skal bruges til registrering af, hvad der sker med fiskene efter, at de er vandret til havs.
Mærkningen, der er den største smolt og havørredundersøgelse, der hidtil er lavet herhjemme, er en del af 5 årigt projekt, der skal belyse, hvor mange af de udsatte smolt, der vender tilbage til Kolding å igen, efter at fiskene har været til havs for at æde sig store, og hvor mange af de store havørreder, der også er blevet mærket, der vender tilbage.
Smoltene bliver udsat i løbet af marts og vil normalt vandre hurtigt til havs.

Alle mærkede undermålsfisk skal genudsættes med mærket på.

Formålet med mærkningen er primært, at finde ud af hvad der sker med fiskene, efter at de er svømmet til havs.
Danmarks Fiskeriundersøgelse har besluttet, at der ikke udbetales dusør for indsendte mærker, som stammer fra smolt fra 1. marts til og med 1. juni.

Hvis man fanger en fisk, der er mærket skal følgende foretages.

1. Undermålere genudsættes med mærket på – nummeret på mærket aflæses, noteres og oplysningerne sendes til adressen på mærket med oplysning om fangststed.

2. Fisk over målet der ikke hjemtages genudsættes med mærket på – nummeret på mærket aflæses, note-res og oplysningerne sendes til adressen på mærket med oplysninger om fangststed.

3. Er fisken over målet og tages med hjem – mærket sendes til adressen på mærket med oplysning om fangststed.



<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard