128 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

kilde :Henrik Møller
Interview med en ´´gal´´ Laksefisker 
Søndag d. 4 januar 2004 - af  Benjamin Thomsen  Læst 1855 gange.
Jeg havde hørt meget og læst en del om Henrik Møller´s ture til Alaska .. Her er hvad jeg lokkede ud af ham på en ellers grå og kold søndag.


Benjamin: Hej Henrik, vil du fortælle os lidt om hvem du er og hvor du er fra.

Henrik: Jeg hedder Henrik Møller er 39 år og bosat i Rødovre.. har været lystfisker siden barnsben, men det er gået HELT galt siden jeg fik en fluestang i hånden for nu 5 år siden..I det hjemlige er det kystørrederne der trækker, ligesom jeg tager til Sverige og fisker når tiden tillader det ..

Benjamin: Jeg har læst om dine ture til Alaska vil du fortælle lidt om hvordan Alaska trippet startede ?

Henrik: Det startede faktisk en efterårsdag i Store Rosenbusk P&T.. Jeg var taget op for at lufte fluestangen og stødte på Frede Jørgensen.. Det regnede hele dagen.. og ja.. så sad vi under bagklapperne af bilerne og fik kaffe og sludrere.. Frede havde været i Alaska nogle år i træk og viste mig lidt kroge derovrefra.. og ja.. det ene ord tog det andet og jeg besluttede at DER måtte jeg over.. Det skulle dog gå 1½ år inden jeg kom afsted.. både økonomi og evner ud i fluefiskeriet skulle først køres på plads..


Benjamin: Alaska er for mange laksefiskere noget nær det største man kan opleve, hvad er det der er så specielt ved Alaska.

Henrik: Landet i sig selv er jo ET stort fiskeeldorado..Alene størrelsen på området derovre kan tage pippet fra enhver.. De steder der fiskes fra er afsondret fra civilisationen.. så ALT skal planlægges inden man tager ud med stagen.. og ja. så er der fisk.. MANGE fisk... jeg har prøvet at kravle op på nogle skrænter og i solskin kan man se stimerne af laks der trækker op i floden.. og når man så tænker på hvor mange floder der er af den slags vi fisker i.. så kan man godt blive en smule svimmel!..

Benjamin: Fisker du/i samme sted derovre hvert år ? eller er det forskellige spots du/i tager til.

Henrik: Vi fisker hvert år det samme sted.. Lake Creek.. og har det samme sted vi slår lejr.. Jeg er dog begyndt at tage flere dagsture ud fra lejren ... der er også andre der har fundet ud af at stedet er godt.. så vi er altså ikke alene.. MEN.. ved at være det samme sted lærer man også forholdene rigtig godt at kende.. det er jo ikke bare det at få en laks på krogen.. den skal også landes..


Benjamin: I sverige feks. er det meget sjældent at fange laks over de 10 kilo, Er det lige omvendt i Alaska ?

Henrik: Det må jeg sige ja til.. næsten alle laks er OVER 10 kilo... gennemsnitsvægten ligger vel på ca 15 kg..

Benjamin: Din største Alaska konge laks hvor stor car den.

Henrik: Den største målte og vejede laks var på 20,15 kilo.. men jeg har fanget større.. de er bare ikke blevet målt.. Når man er gået væk fra lejren og har fanget en laks.. så skal den jo ud igen.. og så er det ikke altid man har vægten med.. eller faktisk..har man aldrig vægten med..

Benjamin: Jeg har kigget lidt på forskellige hjemmesider der arrangerer ture til netop Alaska priserne ligger på omkring de 20.000kr kan det ikke gøres billigere ?

Henrik: Jo da.. det kan det. Enhver kan jo tage en flyver derover og så selv medbring telt m.v. MEN jeg giver gerne de ekstra par tusser for at turen er arrangeret hjemmefra og alt grejet er med.. Frede og Erik har alt campinggrej, telte m.v. fast liggende i Anchorage... det gør det altså noget nemmere.

Benjamin: Har du en helt speciel oplevelse derovre fra du vil dele med os ? Har du feks. stået overfor en af de brune bjørne ? eller er du måske blevet bidt i foden af en monster laks :)

Henrik: Jeg er blevet bidt af MANGE laks.. det kan ikke undgåes med alle de kroge der skal ud af kæften på dem.. både mine egne laks, men også dem jeg har landet for medfiskere.. Brunbjørn.. hmm.. ja det første år derovre fiskede jeg stalling klokken 1 om natten.. alle andre sov. så det var kun mig ved floden.. troede jeg!.. i samme sekund jeg tænker tanken kigger jeg op.. og der, på den anden side af floden rejser sig en brunbjørn på godt og vel 3 meter!.. vi får øje på hinanden på samme tid.. og DER stod hjertet altså stille.. jeg trak mig 5 meter tilbage og stod ellers bare stille.. bjørnen gik ned på alle 4 igen og fiskede videre... bag en busk holdt jeg øje med den.. den trak 50 meter længere ned af floden og krydsede den så... DA blev jeg altså bange.. den gik over floden på et splitsekund.. og stod nu kun 50 meter væk... heldigvis fortsatte den videre ned ad floden.. men havde vi ikke haft så stor selvjustits omkring afbrænding af madaffald, så kunne den lige så godt være gået ind i lejren for at finde mad... det er meget vigtigt man husker på de enkle regler der er når man fisker med bjørne rundt om sig.. Bjørne er sådan set ikke farlige.. hvis altså man overholder de enkle regler der er.. så det gør vi !!. ;-)


Benjamin: Hvilket grej vil du foreslå at fiske med derovre ?

Henrik: Kommer an på om man er flue eller spinfisker.. Fluegrejet bør være en 14/15 fods stang. Hjul med en GOD bremse og et stort udvalg af grainsliner.. kongelaksen står på bunden og den stiger IKKE til en flue... du skal helt ned og præsentere fluen foran snuden på den!.. Spinfiskere bør armere sig med en stage der klare 40-80 gram og et multihjul med en solid bremse.. f.eks. ambassadeur 6500 som min..

Benjamin: Har i en hjemmeside man kan logge sig ind på ? Og er det muligt at måske komme i personlig kontakt til jer?

Henrik: Vi har ikke nogen hjemmeside, men man kan til enhver tid tage kontakt til mig og få de nødvendige informationer.. desuden ligger der turbeskesrivelser på se linket HER jeg har desuden lavet en udførlig anvisning af det grej man bør have med..

Benjamin: Er det muligt at få transpoteret nogle af jeres fangster hjem til danmark ?

Henrik: JA, vi har fisk med hjem hvert år..

Benjamin: Tager i afsted igen i år ?

Henrik: Det gør vi.. medio juni sidder vi igen i flyveren med kurs mod Lake Creek, Alaska..

Benjamin: Jeg takker for din tid, Og held og lykke med fiskeriet i det kommende år.

Henrik: Tak i lige måde.. ;-)


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard