40 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25604 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Sportsfiskerne har vundet bæversagen 
Torsdag d. 13 november 2003 - af  Danmarks Sportsfiskerforbund  Læst 1114 gange.
Den 17. august 1999 gav Skov- og Naturstyrelsen tilladelse til reintroduktion af bævere i Danmark, og den 22. september 1999 stadfæstede Naturklagenævnet en afgørelse fra Ringkjøbing Amt om tilladelse til at udsætte bævere i et område ved Flynder Å i Klosterheden Statsskovdistrikt. Der blev herefter i oktober 1999 udsat i alt 18 bævere fordelt på 6 lokaliteter i området ved Flynder Å.

Den 24. november 1999 anlagde Danmarks Sportsfiskerforbund på egne vegne og for Lemvig og Omegns Sportsfiskerforening sag ved Vestre Landsret mod Skov- og Naturstyrelsen og Naturklagenævnet for at få de to tilladelser erklæret ugyldige. Over for Skov- og Naturstyrelsen nedlagde Sportsfiskerforbundet tillige påstand om, at styrelsen skulle sikre, at bæverne og deres afkom blev indfanget. Baggrunden for sagsanlægget var, at Sportsfiskerforbundet mente, at udsætning af bævere ville have store negative konsekvenser over for opretholdelse af vandløbenes fiskebestand.

Bævere har tidligere levet vildt i Danmark, men var blevet udryddet for mange år siden. Skov- og Naturstyrelsen angav i et omfattende forarbejde flere grunde til at genindføre bævere i Danmark. Styrelsen skønnede bl.a., at bæverens dæmninger og opstemninger ville have en positiv indflydelse på dynamikken i vådområderne for de dyr og planter, der er tilknyttet fugtige arealer. Der var i andre lande, hvor bæveren var blevet genindført, påvist mange positive og kun få negative virkninger.

Landsretten skulle i forbindelse med afgørelse af sagen bl.a. tage stilling til, om myndighederne havde fulgt reglerne i naturbeskyttelsesloven, et EF-direktiv (Habitatdirektivet) og en konvention om beskyttelse af Europas vilde dyr og planter samt naturlige levesteder (Bern-Konventionen). Flynder Å løber ud i Nissum Fjord, der efter reglerne i Habitatdirektivet er udpeget som særligt ´´habitatområde´´ på grund af forekomster af fiskene havlampret, flodlampret og stavsild samt odder og endvidere på grund af nogle nærmere anførte naturtyper og vegetationer.

Ved Vestre Landsrets 14. afdelings dom af 13. november 2003 blev Skov- og Naturstyrelsen frifundet, herunder også for påstanden om, at bæverne og deres unger skulle indfanges. Landsretten statuerede imidlertid, at Naturklagenævnets afgørelse var ugyldig, og Naturklagenævnet skal derfor behandle sagen igen. Landsretten lagde i den forbindelse vægt på, at det hverken af amtets eller Naturklagenævnets afgørelser fremgik, at der var foretaget en vurdering af bævernes eventuelle indflydelse på de beskyttede dyrearter og naturtyper i Nissum Fjord, hvilken vurdering ubestridt skulle have været foretaget efter habitatdirektivet. Vidnernes forklaringer gav heller ikke grundlag for at antage, at en sådan vurdering rent faktisk var blevet foretaget, men blot ikke var kommet med i selve afgørelsen. Landsretten anførte i dommen, at det ikke på forhånd kan udelukkes, at der kan gives tilladelse til udsætning af bæverne som sket, når sådanne vurderinger er foretaget. Derfor skal bæverne ikke indfanges nu.





<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard