62 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

kilde :Kolding Sportsfiskerforening
Manglende vand i Kolding Å, reducerer ikke opgangen 
Torsdag d. 30 oktober 2003 - af  Mogens Laursen  Læst 991 gange.
DFU (Danmarks Fiskeriundersøgelse) har igen mærket havørreder i Kolding Å. Tirsdag den 28. okt. var det på strækningen fra Motorvejsbroen til Jernbanebroen ved Kolonihaven. I alt blev der mærket 186 havørreder og deriblandt mange flotte eksemplarer fra 70 - 83 cm.
Onsdag den 29. okt. blev der el-fisket på strækningen fra Jernbanebroen til ca. 200-300 meter før sammenløbet Åkær Å og V. Nebel Å. Der blev i alt fanget 300 havørreder og igen mange flotte fisk mellem 70 og 86 cm. Blandt de 300 havørreder, var flere mærket sidste- og forrige år samt få mærket dagen før. I alt blev der mærket ca. 230 nye fisk.
Den sidste strækning, fra Ringbroen i Kolding til Motorvejsbroen, vil blive el-fisket først i november.
På nuværende tidspunkt viser undersøgelsen klart, at havørredbestanden i Kolding Å er opadgående. Sidste års undersøgelse viste en fremgang i forhold til forrige år og det samme positive tildens gør sig gældende i år.
Vi kan være stolt af Kolding Å, som i dag må betegnes som én af Danmarks absolut bedste havørred vandløb. Det er dog ikke kommet helt af sig selv. Kolding Sportsfiskerforening har igennem mange år arbejdet hårdt for at opnå det vi ser i dag. Flere 1000 timers vandplejearbejde er brugt i Kolding Å og tilløbende vandløb, med det formål, at få et sundt og produktivt havørredvandløb, et vandløb med gode skjulesteder - et vandløb med rent vand (Åkær Å har noget af Danmarks reneste vand) - et vandløb uden spærringer, så gydefisk kan vandre langt op i åsystemet og yngel her har fred og ro til at vokse sig store, for senere at vandre ud i saltvand - mange gode iltrige gydepladser og en havørredbestand der er selvproducerende.
Alt dette er næsten opnået. Men én stor brik mangler at falde på plads "Fri passage for opgang af havørreder til V. Nebel Å oven for Stubdrupdæmningen". Fri passage vil medføre ca. 35 km ekstra vandløb for Kolding Å´s opgangsfisk og dermed flere hundred nye gydepladser. Ja, måske vil det på sigt, resultere i en forøgelse af havørredbestanden i åsystemet, på flere tusinde individer og som et ekstra plus, et vandløb som om sommeren ikke tørre helt ud.

Billedet viser én af de største hanner (ikke Hans Jørgen fra DFU) som blev mærket den 29. okt., bemærk den enorme store fedtfinne.

Dagens største havørred, en han på anslået længde 95 cm og vægt på den rigtige side af 10 kg, kom desværre ikke på land, da den klogt valgte at dykke under båden og forsvinde i høj fart nedstrøms.


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard