57 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25610 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Store gedder ved fiskekonkurrencen i Kolding 
Mandag d. 6 oktober 2003 - af  Mogens Laursen  Læst 1287 gange.
Havørredfangsterne ved den Internationale Fiskekonkurrence i Kolding, bar virkelig præg af såvel en tør sommer som efterår. Havørrederne gemmer sig godt i det klare lave vand, og netop derfor havde de fleste fedtfinnefisker også valgt kysten ved konkurrencen. Men alligevel kom der kun 3 mindre havørreder til indvejningen. Peder Blond fik dog en 5 kg’s havørred ved V. Nebel Å – men da havørreden nærmest var sort, valgte han at genudsætte fangsten – en flot handling som de fleste nok ikke havde gjort i samme situation.
Største indvejet havørred, vægt 1,36 og 53,5 cm, blev fanget ved kysten nord for Fredericia af Hans Andersen.
Gedderne var derimod i bidehumør. I alt kom der 25 gedder til indvejningen men der blev med sikkerhed fanget over dobbelt så mange. Største gedde 102 cm og 7,4 kg blev fanget af Timo Wittke, næststørste gedde var 100 cm og 6,5 kg. Den 6. største gedde kom i land lige før lukketid af junior Thomas Farre, som få minutter senere, stolt kunne indveje en flot gedde på 84 cm og 4,3 kg. Thomas blev desuden bedste junior.
Karperne var også i bidehumør. Der blev i alt fanget 5 store eksemplarer. Største karpe og ny sø-rekord blev fanget af Jesper Jepsen. Karpen målte 81 cm og vejede ikke mindre end 13,66 kg, 60 gram mere end den gamle rekord.
Benn Lodbjerg Jensen havde valgt kysten ved Løverodde lørdag morgen og det var et godt valg. Benn fik ikke mindre end 3 flotte torsk over målet inden for en time, den største på 1,34 kg og 52,5 cm. Benn var den eneste der fik torsk ved konkurrencen og kunne dermed inkasserer førstepræmien for denne art.
Søndag eftermiddag havde John Sørensen og familiemedlemmet David Sørensen held med fiskeriet ved Ejstrup. John fik en regnbueørred på 2 kg og 51 cm, eneste regnbue ved konkurrencen. David fangede en flot bækørred på 1,43 kg og 49 cm, en størrelse som sjældent fanges i Kolding Å, og den rakte også til første præmien blandt 4 indvejede bækørreder.
Der blev indvejet 9 aborre, den størst på 31 cm og 0,39 kg, fanget af Pal Erik Brødsgaard. Jozsef Toth fangede dagens største brasen på 1,94 kg og 51,5 cm. I alt blev der indvejet 7 af arten.
Igen blev der fundet en ulovlig ruse denne weekend. Rusen var sat ved det gamle åløb tæt ved byen. Rusens indhold var nogle skeletter samt en levende gedde på 76 cm. Gedden var hårdt medtaget, sandsynligvis ved kampen for sin frihed, en kamp som måske har stået på i længere tid. Hvem kan dog finde på at sætte en ruse her – og endnu værre, uden at efterse den for fisk.
Dagens mest specielle fangst var en måge som snuppede en agnfisk. Mågen trak næsten 200 meter af hjulet inden den kom under kontrol. Såvel fisk som krog var ca. 20 cm bag ved næbet (slugt), så linen blev klippet og så må vi håbe mågen overlever.




<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard