45 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25604 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Flåt-guiden: Sådan fjerner du de små plager fra hunden 
Torsdag d. 20 juni 2019 - af  Lars Aagaard  Læst 1398 gange.
Flåt-guiden: Sådan fjerner du de små plager fra hunden

Flåten er en af dansk naturs farligste dyr. Det lille insekt kan med sit bid forårsage alvorlige konsekvenser for ikke bare dyr, men også mennesker. Specielt skovflåten er slem til at bære på alvorlige bakterier og parasitter, som for eksempel kan forårsage den alvorlige sygdom, Borrelia. Flåten bærer nemlig smitte med fra tidligere bytte, og derfor er den tit smittekilde for mennesker og dyr. Det er derfor vigtigt, at man tjekker både sig selv og sine dyr for flåter når man har været en tur i naturen. Læs mere om fjernelse af flåter her. Vigtigheden af at fjerne flåter kan derfor ikke undervurderes, og derfor kommer her en guide til, hvordan man fjerner flåten.

Nye typer flåter - engflåten har indtaget Danmark

I Danmark har man flere forskellige udgaver af flåten. Den mest kendte, og vel også mest frygte type hedder skovflåten. Som nævnt tidligere er det muligt både at skovflåten kan smitte med sygdomme som Borrelia og TBE. Dog er der de seneste par år kommet nye typer af flåter, som er særligt farligt for specielt hunde. Engflåten er nemlig på vej ind i Danmark, og den kan bære alle mulige uhyrligheder med sig. Specielt hundeejere har grund til at være ekstra opmærksom på engflåtens indtog i den danske natur. For selvom den kan forårsage hudirritationer og lymfeproblemer hos menneske, er det hundene som bør frygte flåten. For engflåten kan, til forskel fra skovflåten, bære parasitten “Babesia Carnis”. Det er en parasit, som udvikler sig til en sygdom, der i normalt tale kaldes “hunde-malaria”. Den lammer hundens røde blodlegemer, og kan i værste tilfælde være dødeligt for hunden, hvis ikke det bliver behandlet.

Flåttænger er et must-have i et hunde-hjem

En flåt skal gerne fjernes fuldstændig fra sit bytte. Det kræver specialiseret udstyr, hvis man gerne vil eliminere truslen fra flåten fuldstændig. Med en flåttang er det muligt at komme rundt om flåtbiddet helt og aldeles. Hvis man blot forsøger at fjerne flåten med fingrene, vil man med alt sandsynlighed knække nakken på insektet, og modhagerne vil stadig være at finde i såret. Det er tilmed vigtigt, at man fjerner flåten i det øjeblik, hvor man opdager flåten. Der er nemlig kæmpe forskel i forhold til flåtens smitte afhængigt af, hvor lang tid den har bidt sig fast. Hvis en flåt for lov til at sidde i lang tid uden, at der bliver gjort noget ved den stiger smittefaren markant. Derudover stiger alvorligheden, at den sygdom flåten måtte bære. Derfor, så sørg for guds skyld at tjekke Fido, når han har været en tur i skoven.

Andre produkter mod flåter

Der findes også en lang række andre produkter, som hundeejere kan købe for at holde de små uhyrer væk. Forebyggende midler kan sagtens være en god idé, hvis man vil undgå at hunden bliver bidt af flåter. Her kan anbefales flåtmiddel og tic-clips, som er gode forebyggende værktøjer til forhindringer af flåter. Så kan man være helt sikker på, at hunden ikke bliver ramt af de kedelige insekter i løbet af sommeren.


Læs mere >> 


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard