139 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

 
Lørdag d. 29 oktober 2016 - af  Erik Egvad Petersen  Læst 435 gange.
Havørredkvote i Sønderjylland

Fremover er der større chance for et få en havørred på krogen for lystfiskere i Nybøl Nor. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen besøgte her til morgen Nybøl i Sønderjylland for at lancere en række nye initiativer til gavn for lystfiskeriet.

De nye initiativer indebærer et forbud mod garnfiskeri i en del af Nybøl Nor og en daglig fangstbegrænsning på to havørreder per person for alle former for fiskeri og dermed også for lystfiskerne. Dermed er der meget bedre betingelser for havørrederne, der bevæger sig igennem området til de nærliggende bække for at yngle, melder ministeren ud i sin pressemeddelelse.

- Lystfiskere er nogle af de mest passionerede brugere af naturen, og jeg er glad for, at vi i dag tager et skridt på vej mod en markant forbedring af fiskebestandene i Nybøl Nor. Jeg vil gerne sende en stor tak til Sønderborg Kommune og til de mange ildsjæle, der gør en forbilledlig indsats i deres arbejde med at beskytte vandløbene og lægge gydegrus og skjulesten ud, så fiskene kan yngle. Det er et eksempel på det stærke lokale engagement, der er til stede i det sønderjyske, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Lystfiskerturisme kan skabe vækst
De nye initiativer har dog ikke kun betydning for de lokale lystfiskere, men kan få stor betydning for lokal turisme og vækst. Tidligere undersøgelser har vist, at lystfiskeri kan give en lokaløkonomisk gevinst på flere millioner kroner. Eksempelvis viser undersøgelser fra Skjern Å, at lystfiskeriets værdi her løber op i 14,6 mio. kroner. Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi (IFRO) på Københavns Universitet har netop offentliggjort en ny undersøgelse af tyske lystfiskerturisters præferencer, der kan hjælpe danske kommuner med at udnytte det store potentiale.

- Danmark har en unik natur med smukke kystlinjer, fjorde, søer og vandløb. Derfor er vi allerede i dag et attraktivt land for lystfiskerturisme. Men der er stadig et stort uudnyttet potentiale for mange danske kommuner, der kan tiltrække endnu flere lystfiskerturister og skabe vækst i lokalsamfundet. Nu har vi taget et vigtigt skridt i Sønderjylland, og jeg håber, at mange danske kommuner vil lade sig inspirere af de gode ideer. Både lystfiskeri og fritidsfiskeri er en væsentlig rekreativ aktivitet i Danmark. Jeg vil derfor i starten af 2017 invitere lystfisker- og fritidsfiskerinteressenter til et forløb, der skal sætte fokus på udviklingsmulighederne for bl.a. lystfiskeri og lystfiskerturismen i Danmark, siger ministeren.







<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard