55 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Millioner fra Nordea-fonden til jagt og lystfiskerisatsning i skolerne 
Fredag d. 30 september 2016 - af  Erik Egvad Petersen  Læst 789 gange.
Nordea-fonden sponserer jagt og fiskeri på skoleskemaet med millionbeløb

Skal de fremtidige generationer af danske børn have lyst til at passe på naturen, skal de ud og have fat i den med begge hænder. Det er konceptet bag det nye projekt NaturligVis, der fra næste år vil gøre det let for lærerne at finde frivillige jægere og lystfiskere, der kan bringe naturen ind i skoledagen.

Jægere og lystfiskere rykker ind i skolerne

Fakta om NaturligVis
Projektet er et formidlingsprojekt, som vil bringe jægerenes og lystfiskernes engagement i og viden om naturen ud i skoleklasserne.
Projektet består af to ben. Det ene ben er en videns- og formidlingsbank af undervisningsmaterialer, som hjælper lærerne med at sætte gang i et projektforløb om naturen i klasserne.
Det andet ben er en kontaktbase, hvor lærere kan finde jægere og lystfiskere, der står klar til at dele ud af deres viden om naturen.
I første omgang er projektet støttet af Nordea-fonden med 3,67 millioner.
Der er dømt røde kinder, jord under neglene og vind i håret for fremtidens skolebørn. I hvert fald hvis det står til Danmarks Jægerforbund og Danmarks Sportsfiskerforbund. Det melder Nordea-fonden ud i dag.

Sammen har de to organisationer skabt projektet NaturligVis, der fra 2017 vil samle undervisningsmaterialer og formidle kontakten til frivillige jægere og lystfiskere, der står klar til at rykke ud på skolerne. Alt sammen kun få digitale klik fra lærere og elever i de danske klasselokaler.

Projektet tager udgangspunkt i den kærlighed til naturen, som ligger dybt begravet i størstedelen af de danske jægere og fiskere. Med den i hånden og lys i øjnene, tager de børnene med på en naturrejse fra den spirende naturpleje, over nedlæggelsen af vildtet og til nydelsen i det gode måltid, der følger. Forinden har eleverne gennemgået en dag, en uge eller et projektforløb med deres lærer.

Børn skal have lov at skabe deres eget natursyn
I Danmarks Jægerforbund har hovedbestyrelsesmedlem og formand for Vildt- og Samfundsudvalget Kaj Refslund været politisk drivkraft på projektet. Han glæder sig over støtten fra Nordea-fonden og over at kunne medvirke til at skabe et grønt udgangspunkt for de fremtidige generationer, der får længere og længere til naturen:

"Når en jæger er på jagt, bestemmer han på et splitsekund, om et dyr skal leve eller komme på middagsbordet. Det kræver viden om naturen og en solid jagtetik. Vi høster af naturens overskud, og vi ved, at naturen skal beskyttes, før den kan benyttes. Vi har vores gang i naturen, fordi vi simpelthen ikke kan lade være. Det er den viden og det engagement, der findes i vores lokalforeninger, som vi ser frem til at sætte i spil i klasselokalerne. Med det giver vi de kommende generationer nogle gode redskaber til at danne deres eget natursyn med," forklarer Kaj Refslund.

"Børn med fingrene godt og grundigt nede i naturen er gladere og mere nysgerrige børn – også på andre områder. Projektet er et godt redskab i skolernes arbejde med at sætte mere natur på skoleskemaet gennem et nært samarbejde med nogle af naturens ildsjæle – jægere og sportsfiskere," siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, der støtter gode liv.

I de kommende måneder vil der blive ansat en projektmedarbejder, der skal stå for den daglige drift af projektet. De første lokalforeninger i de to forbund vil få uddannet lokale jægere og lystfiskere som formidlere, og sideløbende med at de første kontakter mellem skoler, jægere og lystfiskere dannes, vil projektets netportal blive opbygget.

Projektnavn:
NaturligVis
Projektejer:
Danmarks Jægerforbund og Danmarks Sportsfiskerforbund
Projektperiode:
2017-
Støttet med:
3,67 mio. kr. af Nordea-fonden


Erik Egvad Petersen – Jeg er derude…

<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard