40 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25611 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Fiskekonkurrence i Gram Slotssø og Gram å 
Fredag d. 5 august 2016 - af  Erik Egvad Petersen  Læst 1352 gange.


Lystfiskere kan godt gøre deres fiskegrej klar og trække i gummistøvlerne, for et samarbejde mellem Sønderjysk Sportsfiskerforening og Gram Slot har resulteret i en stor fiskekonkurrence i Gram slotssø og Gram å i weekenden den 20. – 21. august fra kl. 6.00 – 15.00.
Fiskekonkurrencen finder sted samme weekend, som slottets store jagt- og naturmesse afholdes. Konkurrencen er en af de mange events og konkurrencer som publikum kan deltage i. Deltager man i fiskekonkurrencen kan man komme gratis ind til messen.
- Jeg er glad for at vi, sammen med Sønderjysk Sportsfiskerforening, har fået fiskekonkurrencen med på programmet. Dels fordi vi på den måde kommer de mange fiskeinteresserede i møde med en stor anlagt konkurrence, dels fordi samarbejdet med Sønderjysk Sportsfiskerforening sikrer, at konkurrencedeltagerne oplever en professionel håndtering af konkurrencen, udtaler Svend Brodersen, Gram Slot i en pressemeddelelse.

Gammel tradition fornyes
Der har tidligere været afholdt fiskekonkurrence i slotssøen i forbindelse med Pins´mærken. Årets konkurrence, der gerne skulle blive en tilbagevendende begivenhed i forbindelse med jagt- og naturmessen, er i år udvidet til ikke kun at være i slotssøen.
- Vi har, med denne fiskekonkurrence, taget nogle af de gamle elementer fra fiskekonkurrencen, der blev afholdt i forbindelse med Pins´mærken, men vi har også tilføjet nye elementer. Vi har blandt andet udvidet området, hvor der må fiskes, til også at gælde Gram å. Der hvor Sønderjysk Sportsfiskerforening og Gram Slot har fiskeret. En anden ændring er, at lystfiskerne så vidt muligt skal fiske efter princippet ”Catch & Release”, som betyder, at du sætter fisken ud igen efter, at den er blevet opmålt, fortæller Preben Nielsen, formand for Sønderjysk Sportsfiskerforening.

At sætte fiskene ud igen efter opmåling er der god mening i. Især hvis det er laks eller den sjældne snæbel, der bliver fanget. Laksen må kun fiskes i et begrænset antal og snæblen er totalfredet. Men også hvis det gælder gedderne, der kan fanges i søen, kan genudsætningen være en god idé.
- Efter at åen og søen er blevet skilt fra hinanden, er vandgennemstrømningen i søen reduceret, og det har givet flere alger og kan dermed give iltsvind. Af den grund er det godt at få reduceret bestanden af skaller og brasen lidt, og til det job er gedden jo en god medspiller, udtaler Preben Nielsen.

Ud over gedder og laks må der fiskes efter havørreder, aborrer og skaller og alle bliver bedømt efter længde inden for hver kategori.
Hvem kan deltage?
Alle kan deltage i fiskekonkurrencen, dog skal man være i besiddelse af et nationalt fisketegn og fiskekortet, der gælder for fiskekonkurrencen. Kortet til fiskekonkurrencen kan købes på Gram Slots hjemmeside på place2book og koster 200,- for personer over 13 år og 100,- for personer under 13 år. Der er sat 100 billetter til salg både lørdag og søndag, og der findes vindere begge dage.

Erik Egvad Petersen - Jeg er derude....

Læs mere >> 


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard