64 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Fortyndet spildevand direkte i laksevand 
Onsdag d. 24 februar 2016 - af  Erik Egvad Petersen  Læst 745 gange.
Ude ved Rens Damager i Rens i Aabenraa kommune er der opstillet en blå container med afløb ned i Sønderåen, der er et såkaldt ´´grænsevandlø´´ og en del af Vidåsystemet. Vandet løber fra Aabenraa kommune og ind i Tønder kommune gennem et lakseførende vandløb.

Der er ifølge det oplyste tale om en filtercontainer. En filtercontainer, der filtrerer spildevand, inden det udledes direkte i det lakseførende vandløb.

Når en sådan overhovedet er opsat, skyldes det, at grundvandsstanden i disse år er stigende. Det giver problemer med opstigende grundvand i kloakken specielt i den vestlige del af Aabenraa Kommune.

- Det er efter aftale med Aabenraa Kommunes miljømyndighed, at der er opstillet disse filtercontainere tre steder i den vestlige del af kommunen (Rens og Bylderup Bov). - Filtercontainerne filtrerer det overskydende spildevand (spildevand, som er mindst en faktor 10 fortyndet med grundvand) igennem en 10 mycro-meter membran, inden det ledes ud i åen. Det udtaler Tim Bochdam, der er vandchef hos forsyningsselskabet Arwos, der er hjemmehørende i Aabenraa kommune.

- Grundvandet er blevet et så stort problem i området, at vores pumper, som er designet til kun at håndtere det separate spildevand, ikke kan flytte alt vandet i vinterhalvåret. Filtercontainerne er styret, så de kun anvendes, så længe der er et behov. Lige så snart vores spildevandspumper kan flytte alt vandet, står de kun ´´stand by´´.

- Det er i sagens natur ikke en løsning, vi er særlig stolte af, men hvis ikke vi havde opstillet dem, vil vandet løbe oven ud af vores pumpestationer og løbe ufiltreret til åen og/eller skabe uhygiejniske forhold for lodsejerne i området, udtaler Tim Bochdam. Det vil derfor kun være til endnu større gene for miljøet.

- I mellemtiden tætner og renoverer vi kloakken, hvor vi vurderer, det giver effekt. Vi er i jorden i sommerhalvåret, men om vinteren er dette ikke muligt, fordi grundvandsstanden stiger. Det betyder desværre ofte, at vi kun kan identificere effekt og evt. nye problemer i vinterhalvåret.

- Lodsejerne i Bylderup-Bov og omegn er løbende blevet informeret, for den stigende grundvandsstand forsvinder ikke over natten, når man bor i en ådal. Senest gæstede vi generalforsamlingen i den lokale borgerforening med et oplæg samt et virksomhedsbesøg til den lokale ringridning.

Erik Egvad Petersen - Jeg er derude....


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard