55 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25604 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Randzoner er fortid nu 
Torsdag d. 21 januar 2016 - af  Erik Egvad Petersen  Læst 730 gange.
Folketinget har vedtaget miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansens lovforslag om at ophæve randzoneloven, så landmænd fremover ikke længere er tvunget til at udlægge randzoner. I stedet kan landmænd frivilligt udlægge randzoner som et middel til at opfylde de grønne krav fra EU.


Folketinget har besluttet at ophæve randzoneloven, så landmænd fremover ikke længere er tvunget til at have ni meter dyrkningsfri zoner omkring vandløb og søer på deres marker.
Randzoner kan stadig udlægges, men det bliver frivilligt for den enkelte landmand, om han vil bruge randzoner eller andre virkemidler for at opfylde en række grønne krav fra EU.


- Med ophævelsen af randzoneloven vil de ca. 25.000 hektar randzoner igen være til landmændenes disposition, hvilket er godt for råvaregrundlaget og erhvervets indtjening. Vi ved, at randzonerne ikke er lige effektive alle steder, så derfor er det sund fornuft, at landmænd fremover frivilligt kan udlægge randzoner, hvor det giver mening på den enkelte bedrift - eller vælge andre virkemidler for at leve op til miljøkravene, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.


En del af Fødevare- og Landbrugspakken
Ophævelsen af de tvungne randzoner er en del af den Fødevare- og Landbrugspakke, som regeringen sammen med blå blok vedtog før jul.
Et centralt element i pakken har været at afskaffe den generelle miljøregulering, hvor alle landmænd er underlagt samme miljøregler uden hensyn til den enkelte bedrift. I løbet af en årrække skal der i stedet indføres en målrettet regulering, hvor den enkelte landmand bliver reguleret efter, hvor meget der udledes til miljøet.


- Netop tvungne randzoner er et klokkeklart eksempel på den generelle miljøregulering, som regeringen vil væk fra. Vi skal ikke tvinge regler igennem alle steder i landet, hvis det kun giver mening nogle steder. Fremover vil vi derfor koncentrere miljøindsatserne der, hvor behovet er. Det er udtryk for en moderne og intelligent miljøregulering, siger Eva Kjer Hansen.
Den samlede Fødevare- og Landbrugspakke betyder, at der bliver et grønt plus til miljøet. Pakken bidrager således til, at kvælstofudledningen vil blive reduceret med over 7.000 tons i 2021, og der er derfor taget hånd om den merudledning, som ophævelsen af randzoneloven medfører.


Erik Egvad Petersen - Jeg er derude.....

se linket HER

<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard