61 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Hvor er Gelsåen? 
Lørdag d. 24 oktober 2015 - af  Erik Egvad Petersen  Læst 965 gange.
I sidste uge besøgte vore miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) en landmand, der døjede med meget våde marker. Vandløbene, og her specielt Gelsåens øverste løb i Haderslev Kommune, blev ikke vedligeholdt mente han. Dokumentationen i form af fotos fik både minister og kolleger samt pressen forevist i landmandens egen stue. Bagefter fik alle, også ministeren, selv syn for sagen idet alle blev ført ned til Gelsåen og forevist en ”ø” der var opstået midt i åløbet og derfor var en blandt mange årsager til højvande, der rakte ud på markerne og gjorde dem ubrugelige. Landmanden mente at enten skulle de selv igen have ansvaret for at vandløbsloven blev overholdt eller også skulle kommunerne gøres opmærksomme på at de har en lovmæssig forpligtelse. Landbruget har det ikke nemt i denne tid og våde ubrugelige marker er ikke med til at gøre det nemmere for dem og da slet til at bidrage med at sørge for at der også kommer grød på bordet i de hjem. For andre igen, der er lønmodtagere og bor i byerne er det naturligvis ikke nemt at sætte sig ind i sådanne udfordringer. Men det er nemt at have en mening.

Foranlediget af en opringning fra miljøkonsulent Lars Brinch Thygesen fra Danmarks Sportsfiskerforbund denne uge, der mente, at min videoreportage (Youtube) fra ministerens besøg i Gelsåen viste, at landmændene kun kæmpede for egen sag og ikke var særligt objektive i fremstillingen af den manglende vandløbsoprensning, tog jeg selv ud i Gelsåen i dag. Denne lørdag morgen er det i øvrigt sidste weekend, der må fiskes med stang og snøre på B-strækningen i Gelsåen. Jeg er medlem af en af de sportsfiskerforeninger, der er med i Gelsåsammenslutningen.

Strækningen ved Bevtoft – både op og nedstrøms er lidt af en udfordring – og egentlig ikke kun for landmændene, der får våde marker. Der er så meget grøde i vandet stadig her i oktober at man næsten må betvivle, at der er skåret grøde overhovedet denne sæson. Flere steder ligner vandet nærmest Oversø i Jels. Træer og buskadser gror og dækker flere steder nærmest hele åløbet. Resultatet bliver mange steder en helt ny profil for vandløbet. Et hold lystfiskere, der var afsted i to biler og var stoppet for at kigge sagerne an ved Hjartbro så nærmest ud som om de havde fortrudt køreturen.
Men selvfølgelig er der stadig et par steder hvor der er frit vand og nemt at komme til og vi er jo heller ikke så mange om at dele vandløbet mere…..


Erik Egvad Petersen – Jeg er derude…….

se linket HER>

<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard