38 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Træfældning var ulovlig 
Søndag d. 4 oktober 2015 - af  René Hylager Carlsen  Læst 1216 gange.
I efteråret 2014 efter en oversvømmelse af flere huse i Elling, valgte Frederikshavn kommune at udstede tilladelse til fældning af træer langs Elling å

tilladelsen blev givet, men imens høring var i gang begyndte arbejdet med træfældningen. Den lokale lystfiskerforening, DSF og danmarks naturfredningsforening forsøgte gentagne gange at få arbejdet stoppet, dette desværre uden held.

Tilladelsen blev påklaget af DSF ud fra råd fra den lokale forening, samt af DN.

Der er nu truffet afgørelse i sagen, og den korte afgørelse lyder som følger

-Afgørelse
På ovenstående baggrund finder Natur- og Miljøklagenævnet, at afgørelsen lider af væsentlige retlige mangler.
Natur- og Miljøklagenævnet ændrer derfor Frederikshavn Kommunes afgørelse af 18. november 2014 til, at kommunen på tidspunktet for afgørelsen ikke havde hjemmel til at træffe afgørelsen.

Der er flere punkter i klagerne, disse er behandlet og her er uddrag fra disse
-Kommunens sagsbehandling af reguleringsspørgsmålet er således ikke sket i overensstemmelse med reglerne i reguleringsbekendtgørelsen. Nævnet finder på denne baggrund, at Frederikshavn Kommunens afgørelse lider af væsentlige retlige mangler.
-Kommunen har i sin afgørelse henvist til, at kommunen for nyligt har vurderet, at der kunne foretages en lignende udtynding langs Elling Å på den sydlige side af vandløbet fra Mariendalsvej og vest på. Kommunen har i afgørelsen ikke yderligere angivet hvilke særlige omstændigheder, der danner grundlag for kommunens afgørelse, eller hvilke hovedhensyn kommunens afgørelse af baseret på.
Natur- og Miljøklagenævnet finder, at dette er en væsentlig mangel.
-På denne baggrund finder nævnet ikke anledning til at tilsidesætte kommunens vurdering af, at projektet ikke vil påvirke vandløbets økologiske funktionalitet og som yngle- og rasteområde for forskellige arter af flagermus. Nævnet bemærker dog, at kommunens redegørelse burde have fremgået af kommunens afgørelse.
-Under tilladelsens afsnit om kommunens vurdering af sagen er anført en række vilkår, der gælder for dispensationen fra naturbe-skyttelseslovens § 3. Det fremgår ikke af afsnittet, hvilke vilkår, reguleringstilladelsen iht. vandløbsloven gives ud fra. Natur- og Miljøklagenævnet finder således ikke, at tilladelsen lever op til de beskrevne krav til en afgørelses klarhed.
-Kommunen har således ikke haft hjemmel til at igangsætte arbejdet inden klagefristens udløb, ligesom projektet heller ikke har kunnet udføres under nævnets behandling af klagesagen.
-Kommunen har under sagens behandling i nævnet henvist til reglerne om nødret. Nævnet finder ikke, at dette kan føre til en anden vurdering af forholdene i sagen. Det bemærkes i den forbindelse, at det kraftige regnvejr, kommunen henviser til, efter det oplyste skete i uge 42 i 2014 (13. – 19. oktober), men at kommunen først meddelte den påklagede afgørelse den 18. november 2014.

Læs mere >> 


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard