30 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Karusserne hugger i juni 
Søndag d. 28 juni 2015 - af  Erik Egvad Petersen  Læst 640 gange.
At kalde den en sø er nok for meget. Snarere en dam. Midt inde i et boligområde i en af de byer, der snart er for lille til at blive kaldt landsby. Købmanden lukkede og slukkede for flere år siden. Den ene børnehave er forladt og til salg.

Området ligger egentlig ikke i udkanten. Men heller ikke i midten af noget som helst. Husene er billige. Hvordan dammen er opstået er der ingen der ved. Mere. Måske er den gravet ud i en tid, hvor det hele bare gik fremad. I en tid uden fibernet, Facebook og mobiltelefoner med stor skærm. Forleden svømmede en snog hen over søen. Ikke lige fordi det var varmt, men nok fordi den kunne. Den søgte ind til bredden og lå halvvejs ude i vandet. Ikke hverdagskost. Heller ikke herude. Det var første gang dammen skulle testes. Maddiker. Det måtte lige være den helt rigtige agn. Tre-fire stykker på krogen. Det viste sig at skallerne var helt tossede med maddiker.

Men tilsyneladende kun skaller. Vanddybden blev justeret flere gange. Dybere og dybere. Men det forsatte med skallerne. Det slanke flåd havde mange år på nakken. Det var fra dengang man ingen skrupler havde med at bruge pigge fra et hulepindvin som flåd. Ikke etisk korrekt. Men særdeles effektivt og stærkt. Endelig et flåd, man kunne fastgøre med to små stykker ventilgummi til linen. Et i hver ende. Et enkelt splithagl var nok til at balancere det ud. Selv en skalle, der var så lille at betegnelsen skalle egentlig var for stor, kunne hive det ned under vandet som ingenting. Det blev lidt træls. Skalle efter skalle blev hevet op og genudsat. Majsene kom frem.

Dåsen var heldigvis en af dem man lukke op uden værktøj. En sød duft steg op af dåsen. Et enkelt majs var nok til den lille medekrog. Også her viste skallerne sig som de store livsnydere. Vandet var måske en anelse for mudret ti andre fisk? Var der overhovedet andre fisk i dammen? Hvordan var de så havnet der? Naturlige veje? Man kan kun gætte. Vejret var godt. Måske for godt. Måske er godt vejr godt til skaller. Man kunne ikke se dem, men de huggede fortsat. Og hver susede flådet bare ned i dybet. Slut for i dag. Måske en anden god gang.

De andre ville have orm og kun orm

Et par uger senere stod valget mellem dammen og en længere køretur til et andet fiskevand. Dammen vandt. Denne gang var der store friske regnorm med. Skarpe nye kroge. Forfanget var kun 0,18 mm. Måske var der andre fisk i dammen end skaller. Det skulle prøves.

Afstanden mellem flåd og krog blev gjort længere denne gang. Mere end en meter. Måske var det for langt? Regnormen vred sig godt. Efter et par minutter begyndte flådet at vandre. En skalle? Nej, så ville der nok være mere fart over feltet. Modhugget blev sat med Gefühl. Fisken kunne mærkes. Den gav sig ikke uden videre. Ikke en skalle. Meget mere gylden. Det lykkedes den at komme ind under grøden tæt ved kanten. 0,18 mm har ikke den helt store brudstyrke. Selv ikke i dag. En prægtig karusse kom op til overfladen. Den fik hurtigt sin frihed igen. Den første blev efterfulgt af yderligere fire flotte eksemplarer. Bevares, ingen rekorder, men flotte eksemplarer. Velnærede de fleste af dem.

Dammen må jo være god nok. Dagen sluttede samtidig med at indholdet i ormebøtten faldt. Der var ganske enkelt ikke flere orm tilbage.

Selvfølgelig var der maddiker med. Men igen var det skallerne, der overtog. Ikke en eneste karusse nåede maddikerne ned til. Et kraftigt bundhug sluttede besøget ved dammen. Nok ikke det sidste. Man behøver ikke altid langt væk for at få fisk på krogen.

Erik Egvad Petersen - Jeg er derude.....

Læs mere >> 


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard