30 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25610 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Sportsfiskerklubber kan søge tilskud til friluftsliv og naturoplevelser 
Fredag d. 6 februar 2015 - af  Erik Egvad Petersen  Læst 558 gange.
Det er nu, frivillige foreninger og alle andre kan få del i de 60 millioner, som Friluftsrådet hvert år uddeler til projekter, der giver befolkningen bedre mulighed for et aktivt friluftsliv og gode naturoplevelser. Næste ansøgningsfrist er 1. marts. Det melder Friluftsrådet ud i en pressemeddelelse i dag.

Hvert år uddeler Friluftsrådet omkring 60 millioner kr. fra udlodningsmidler til friluftsliv til friluftsprojekter over hele landet. Puljen støtter både store og små projekter, som fremmer naturforståelse og friluftsliv. Der lægges vægt på, at aktiviteterne kommer mange mennesker til gode.

De mange tilskud gør det eksempelvis muligt for lokale ildsjæle og initiativrige foreninger at udføre naturpleje, bygge bålhytter eller fugletårne, indhegne hundeskove, afmærke stier eller lave naturformidlingsforløb.

Frivillige laver naturformidling for børn og unge

”Flere og flere frivillige foreninger laver naturformidlingsforløb for børn og unge. De frivillige bringer deres gejst og engagement ind i arbejdet med at introducere børn og unge til naturens mangfoldighed, og til glæden ved at passe på den. Det vil Friluftsrådet gerne støtte op om. Den uformelle stemning og de spændende naturoplevelser giver mange børn og unge nye perspektiver og mod på at lære mere om naturen. Når børn og unge får jord under neglene, så får de medejerskab til naturen og større forståelse for hvor vigtigt det er at passe på den,” siger konsulent i Friluftsrådet, Kristian Blicher Jepsen og inviterer samtidig til dialog:



”Vi hjælper gerne på vej med udvikling af idéer, så de kan blive støttet af puljen. Vi giver også gerne råd til hvordan, man kan skrive sin ansøgning.´´

Puljen støtter initiativer, der fremmer friluftsliv og naturformidling i nærmiljøet. Projekterne spænder vidt - lige fra kommunen, der sammen med foreninger skaber nye friluftsmuligheder som led i klimatilpasning, til mountainbikeklubben, der sammen med andre lokale bygger træbroer i et moseområde. Eller landsbyen, hvor lokale ildsjæle skaber et nyt samlingspunkt for friluftsliv. Initiativer, der inddrager frivilligt arbejde og aktivt involverer lokalsamfundet har høj prioritet.

Søg inden 1. marts

Man søger ved at udfylde ansøgningsskemaet på Friluftsrådets hjemmeside se linket HER. Her er også eksempler på, hvad andre har fået tilskud til og inspiration til nye projekter. Næste ansøgningsfrist er 1. marts 2015. Hvis du har en god idé eller spørgsmål til puljen, er du velkommen til at kontakte Friluftsrådet på 33 79 00 79 (tryk 2) eller tips@friluftsraadet.dk

FAKTA
Udlodningsmidler til friluftsliv kommer fra det overskud, som er i Danske Lotteri Spil A/S og et fastsat udbytte fra det Danske Klasselotteri A/S. Alle kan søge puljen. I 2014 blev der uddelt 66,6 millioner kr. fordelt på 580 projekter. Cirka 65% af ansøgerne fik tilsagn. Puljen støtter projekter med delvis finansiering. Den øvrige finansiering kan komme fra andre fonde eller egne midler.

Erik Egvad Petersen - se linket HER




<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard