69 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Mister Endelave Havbrug miljøtilladelsen? 
Onsdag d. 3 december 2014 - af  Erik Egvad Petersen  Læst 452 gange.
Natur- og Miljøklagenævnet har i dag sendt udkast til afgørelse i sagen om Endelave Havbrug i høring.
Afgørelsesudkastet er sendt til ansøgeren, Hjarnø Havbrug, og klagerne; Danmarks Sportsfiskerforbund, Friluftsrådet, Endelave Hav- og Dambrug – Nej tak, Horsens Kommune og Danmarks Naturfredningsforening. Afgørelsesudkastet er også sendt til Miljøstyrelsen, der har truffet afgørelserne.

Miljøstyrelsen har den 8. maj 2014 med en miljøgodkendelse og en VVM-tilladelse til Endelave Havbrug givet tilladelse til årlig udledning af op til 88 tons kvælstof, 9,6 tons fosfor og 463 tons organisk stof ca. 1,3 km syd for et Natura 2000-område.

For at der kan meddeles en tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens § 33 er det i henhold til habitatbekendtgørelsens § 7 en betingelse, at det godtgøres, at det på et videnskabeligt grundlag uden rimelig tvivl kan fastslås, at et projekt ikke har skadelige virkninger for den omhandlede lokalitets integritet.

Formand for Natur- og Miljøklagenævnet Pernille Christensen udtaler:

”Nævnet har i dag sendt et afgørelsesudkast i høring om Endelave Havbrug. Sagen drejer sig om etablering af et stort havbrug 1,3 km syd for et Natura 2000-område. Afgørelsesudkastet er udtryk for, at afgørelserne om havbruget ser ud til at lide af væsentlige mangler. For det første mener nævnet, at muslinge- og tangbrug ikke på det nuværende grundlag kan inddrages i afgørelsesgrundlaget. For det andet er der en række mangler i beregnings- og vurderingsgrundlaget i Natura 2000-konsekvensredegørelsen. Juraen kræver, at det kan udelukkes, at Natura 2000-området lider skade ved etablering af havbruget. Et enigt kombinationsnævn har vurderet, at Natura 2000-konsekvensredegørelsen ikke udelukker, at området kan lide skade.”

Om Natura 2000-området:

Endelave Havbrug er beliggende i farvandet syd for Endelave, der er en del af vandplanens hovedvandopland 1.9 Horsensfjord. Vandplanens miljømål for farvandet omkring Endelave er god økologisk tilstand. Den nuværende økologiske tilstand er ringe.

Natura 2000-område nr. 56, Horsens Fjord, havet øst for og Endelave, er et internationalt naturbeskyttelsesområde. Det er beliggende indenfor vandplanens hovedvandopland 1.9. Området er blandt andet udpeget for at beskytte de marine naturtyper sandbanker, vadeflader, laguner, bugter og rev. Natura 2000-områdets bevaringsmålsætning er at sikre eller genoprette en gunstig bevaringsstatus for de arter og naturtyper, områderne er udpeget for. I Natura 2000-plan 2010-2015 er vurderingen af bevaringsstatus/prognosen ugunstig for de marine naturtyper. Dette skyldes belastning af næringsstoffer og invasive arter.

Kort over området kan ses her.

Om afgørelsesudkastet:

Et enigt kombinationsnævn står bag afgørelsesudkastet, der indebærer, at nævnet ophæver Miljøstyrelsens afgørelser af 8. maj 2014 om havbruget. Det drejer sig om en miljøgodkendelse og en VVM-tilladelse.

Kombinationsnævnet har vurderet, at Natura 2000-konsekvensredegørelsen er uklar omkring, hvordan fangkulturerne, muslinge- og tangbrug, inddrages. Som sagen er oplyst, kan fangkulturerne hverken indgå som en integreret del af projektet eller som en kompensationsforanstaltning. Kombinationsnævnet har også konstateret en række mangler ved de beregninger, som ligger til grund for konsekvensredegørelsen. Manglerne indebærer, at resultatet af beregningerne er behæftet med betydelig usikkerhed og tvivl. Kombinationsnævnet finder derfor, at den foretagne konsekvensredegørelse ikke på tilstrækkeligt videnskabeligt grundlag dokumenterer, at det ansøgte projekt ikke skader Natura 2000-område nr. 56. Der er også givet en VVM-tilladelse til Endelave Havbrug. I afgørelsesudkastet ophæves også VVM-tilladelsen, fordi den bygger på de samme beregninger, som konsekvensredegørelsen og derfor også er mangelfuld.

Erik Egvad Petersen - se linket HER

<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard