52 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Om debat 
Søndag d. 30 november 2014 - af  Peter Martinussen  Læst 625 gange.
Om at debattere

Hvis du læser dette kan du formodentlig godt lide at debattere, måske endda her på forum og jeg har gjort mig nogle beskedne tanker om hvordan man debatterer på en sober og ordentlig måde.

Deltag aldrig i debatter du finder unødvendige, hvis du ikke bryder dig om farven rød, bidrager dit bidrag til en tråd med overskriften ´´For alle der elsker farven rød´´ næppe konstruktivt.

Føler du dig kaldet til at være uenig med andre på tryk, forfald da ikke til personlige angreb. En deltager der begejstret skriver om farven rød, vil næppe være glad for at blive kaldt grimme ting af dig, bare fordi du synes bedre om farven blå.

Angrib aldrig en modstander personligt, er du uenig i det han skriver så skriv relevant om hvorfor du er uenig i det han skriver.
Det må aldrig være nødvendigt at argumentere ved hjælp af ukvemsord, gør man det erklærer man automatisk sig selv for taber og kan ikke forvente at læserne skal nære høje tanker om ens evner udi debat.

Udvis altid respekt for andres person, ikke alle er lige velformulerede, men dårlig stavning og kluntede formuleringer er ikke relevante påtalepunkter så længe de ikke står i vejen for forståelsen af deres indlæg.

Ikke alle kan være ligeså intelligente og hurtige i opfattelsen som du selv, og spørger de ind til hvad du mener, forsøg da at give dem fyldestgørende svar og forfald ikke til arrogante og dumsmarte bemærkninger på andres bekostning.
Det får dig hverken til at fremstå mere intelligent eller relevant.

Tænk dig altid lige en ekstra gang om inden du trykker send, er dit indlæg relevant?, er der uklarheder, der kan give anledning til misforståelser?, kan dine ord gøre andre kede af det? og ville du sige til samme til en der var fysisk til stede?.

Synes du en anden skriver noget dumt, så påtal det endelig, men skriv ikke ´´du er dum´´, men ´´jeg synes dit indlæg var dumt´´. Begrund gerne hvorfor du synes det, så fremstår du mere troværdig.

Vær forsigtig med at bruge ironi på tryk, hvis du, som jeg selv, hører dig selv sige det du skriver inde i dit eget hoved, så husk at det gør læseren ikke. Det er svært at skrive tonefald ind i et indlæg, du kan så vælge at bruge en smiley, men de kan også misforstås. Det er altid et godt udgangspunkt at gå ud fra, at kan du blive misforstået, så skal du nok også blive det.

Der er stor sandsynlighed for at nogen en dag vil synes du har skrevet noget dumt, og jo bedre du har behandlet andre, jo bedre vil de behandle dig.

Kommer du til at gå over stregen i en debat, i et øjebliks svaghed, og venlige mennesker påpeger dette, vær da ikke for lille eller stor til at give en uforbeholden undskyldning.
At indrømme egne fejl vil altid vække respekt, hvorimod en stædig benægtelse af påviste fakta vil få dig til at fremstå som en dårlig debattør. Føler du at andres kritik af dine indlæg er uberettiget, så fremfør yderligere argumentation uden at klandre kritikernes personlige vandel.

Giv ikke andre argumenter i hænde ved at forfalde til personlige angreb, hvad en persons job, seksuelle præferencer eller politiske tilhørsforhold end måtte være er, det næppe på sin plads at drage dem ind i en diskussion med vedkommende.

I håb om at have ydet et lille bidrag til en højnelse af debatkulturen her på siden.
Peter Martinussen

<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard