63 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Vi skal da vælge Årets Fisk i Danmark 
Søndag d. 2 november 2014 - af  Erik Egvad Petersen  Læst 577 gange.
Hej fiskeriminister Dan Jørgensen,


Jeg har et godt forslag til dig.

Vi skal da udnævnte Årets Fisk hvert eneste år i Danmark for at skabe opmærksomhed omkring verdens bedste hobby og naturen.


Hilsen

Erik Egvad Petersen - se linket HER


Årets fisk i Danmark

Syd for landgrænsen har man i flere år haft Årets Fisk på dagsordenen. Det skal vi da også have i Danmark. Og det skal være de mange lyst- og sportsfiskere, der kårer den gennem en uafhængig afstemning-

Hvadfor en fisk?

Det skal ikke absolut være den største og mest eftertragtede fisk, der skal være Årets Fisk. Det kunne være en fisk vi er begyndt at savne. Jeg savner eksempelvis ålekvabben. Som knægt fangede i rigtig mange ålekvabber i havnen ved Aabenraa. Men også ude ved kysten var der masser af dem. De vakte jubel derhjemme på stegepanden og kunne måske bedst betragtes som en slags ”fattigmandens ål”. Stegt på panden og med kogte kartofler var det en himmerigsmundfuld. I det går der år i mellem man ser en ålekvabbe fanget på stang og snøre. Selv fra havnen ved Årøsund. Det kunne også være bækørreden. Drømmefisken vi cyklede efter ude ved åerne hver weekend. I de store sving stod der et prægtigt eksemplar hver weekend. Blev den fanget stod der en af samme kaliber efterfølgende weekend. Som regel var det blot med orm og krog. I dag er de store bækørreder ved at være sjældne. Måske fordi de fleste af stemmeværkerne er hevet op. Både ålekvabbe og bækørred er gode forslag til den første Årets Fisk i Danmark. Men det kunne også være gedden. Den vildeste rovfisk vi har. Når det går rigtig hedt for sig så går den op og snupper flådet. Eller som den gang ude i mosen hvor en aborre havde bidt på ormen og aborren ikke nåede i land, men blev snuppet af en stor gedde. Og selvom ventetiden blev lang så slap gedden med livet i behold. Aborren gled ud af kæften på den og så noget medtaget ud inden den kom på land. Geddens mindstemål er blevet forlænget og man taler om at lave et max. mål for gedder, der må hjemtages. Så gedden kunne også være et godt bud på Årets Fisk.

Årets Fisk – på både knive, plakater samt kalenderen og der laves en ekstra indsats

Årets fisk kunne eks. pryde både plakater, kalenderen og fiskeknive. Og så kunne det være fisken, der gøres en ekstra indsats for. Ikke at den skal fredes eller skal have mindstemålet forhøjet. Men den kan være en indsats, så leveområderne for den pågældende fisk forbedres eller forstærkes.
Lad os tage hul på Årets Fisk 2015 allerede nu og få 5-6 forslag ud til afstemning – det kunne være fint såfremt fiskeriministeriet ville tage den del af tørnen, så går der nemlig ikke så meget politik i det.


Læs mere >> 


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard